Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (26 - 28 augustus 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Muziek: Stemmen onder de sterren @ Villers-la-Ville

De Abdij van Villers is een opmerkelijk goed bewaard gebleven cisterciënzerabdij met een historiek die bijna 800 jaar teruggaat in de tijd. Dankzij Stemmen onder de Sterren komen de ruïnes opnieuw tot leven, het is de perfecte symbiose van muziek en magie in een feeëriek panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen het kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van zichzelf op de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. 

Tickets tussen €31 tot €55 per persoon naargelang de voorverkoopdata. Meer info en tickets via nuitdeschoeurs.be.

 

2. Festival: Whisper @ Antwerpen

OLT Rivierenhof en Live Nation België presenteren dit weekend Whisper, een nieuw, intiem festival in een van de mooiste parken van Antwerpen. Behalve muziek, draait het eendagsfestival ook rond (mentale) welzijn. Zo vinden er verschillende talks plaats over uitgebreide thema's, denk aan eenzaamheid binnen de queer community, rouwen, het moederschap en zelfzorg. Nog opvallend; festivalbezoekers krijgen ter plekke een 100% vegetarisch en veganistisch culinair aanbod voorgeschoteld. 

Een ticket kost €37, meer info en tickets via whisperfestival.be.

 

3. Festival: W-Festival @ Oostende

Nog heel het weekend lang treden er op het Klein Strand in Oostende populaire namen op uit de jaren ’80! De lijst van topbands is lang, maar liefst 40 bands passeren de revue. Enkele toppers uit de lijst zijn Frankie Goes to Hollywood, UB40, Bauhaus, Alphaville, Level 42, Del Amitri, Squeeze, Sheila E, Christopher Cross … Wil je dus graag nog eens de jaren '80 zelf herleven, dan is het W-festival in Oostende dit weekend the place to be!

€94,50 voor een ticket, meer info via w-festival.com.

 

4. Expo: VIva Frida Kahlo @ Brussel

De tentoonstelling Viva Frida Kahlo biedt een inzicht in het tragische leven van de Mexicaanse kunstenares en haar creaties. De expo zit vol kleurrijke, exotische symboliek, aangevuld met een reeks krachtige zelfportretten. Haar werken worden niet op een klassieke manier tentoongesteld, maar wel met behulp van videoprojectie en licht- en akoestische effecten. De 360°-projectie plaatst de bezoekers middenin de kunstwerken van Kahlo.

Voor een standaardticket betaal je €15,50. Meer info en tickets via fridakahlo.be.

 

5. Expo: Toots 100. The Sound of a Belgian Legend. @ Brussel

Dit jaar vieren de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) en het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) de 100ste verjaardag van Toots Thielemans. De tentoonstelling over een van de beste mondharmonicaspelers die ooit heeft geleefd vindt onder meer plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen, een verborgen parel in het hart van Brussel en de vernieuwde tentoonstellingsruimte van KBR. Via beeld en klank kom je alles te weten over Toots als muzikant en mens, maar vooral ook over zijn ‘sound’. De tentoonstelling loopt nog tot 31 augstus. In de maand  september is de tentoonstelling enkel te bezoeken in groep en met een gids.

Een standaardticket kost €15, meer info en tickets via kbr.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord