In het spoor van De Mol: Gran Canaria

Scroll naar beneden

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen ze door op de Canarische Eilanden. Wij volgen Gilles De Coster en zijn kandidaten op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

Vorige week zaten Gilles en zijn vrienden nog op het eiland Lanzarote, daar lees je hier alles over. Voor de vierde aflevering van het tiende seizoen trok De Mol naar een nieuw eiland; Gran Canaria. Wie Gran Canaria zegt, denkt automatisch aan zon, zee, strand en massa's toeristen. Nochtans bewijzen de kandidaten meteen dat er meer te zien is op het Canarische eiland. Gran Canaria heeft een ronde vorm, met een diameter van 50 kilometer. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas, de dichtstbevolkte stad van de Canarische eilanden en een van de drukste van Spanje. Het hele jaar door is het op Gran Canaria zalig genieten met een gemiddelde temperatuur van 22°C en weinig neerslag. Volgens een Amerikaanse universiteit zou Las Palmas zelfs het beste klimaat ter wereld hebben.

Fietsparadijs

Behalve zonnekloppers trekken er ook veel wielertoeristen naar Gran Canaria. Doordat het binnenland bergachtig is en tal van beklimmingen heeft, is Gran Canaria een fietsparadijs. De hoogste berg is Pico de las Nieves. Die ligt in het centrum van het eiland en heeft een hoogte van 1.949 meter. De kandidaten namen het tijdens een spannende wielerwedstrijd op tegen niemand minder dan Thomas De Gendt. Ze beklommen de oostkant van Pico de las Nieves en fietsten door de ravijn Barranco de Guayadeque. De kloof is niet alleen geschikt om door te fietsen, maar ook om prachtige wandelingen te maken en zelfs cultuur op te snuiven. Zo vind je hier het Museo de Guayadeque. Op deze plek werden in het verleden heel wat archeologische vondsten gedaan, die hier worden tentoongesteld. Opvallend: het museum ligt volledig ingegraven in de rotswand, net zoals hier vroeger de traditie was. 

 

Slapen in erfgoed

Gilles en de kandidaten brachten een groot deel van de vierde aflevering door in hun hotel, om een nieuwe mol te kiezen. Gelukkig logeerden ze in het prachtige Hotel Cortijo San Ignacio, dat knap gerenoveerd werd en toch nog steeds beschikt over enkele typische elementen, zoals gezellige balkons, gallerijen met grote ramen en houten plafonds. Het hotel heeft bovendien een fantastisch zwembad en een golfterrein met 18 holes. Je slaapt hier vanaf €115 per nacht. Meer info vind je op cortijosanignaciogolf.com

Gran Canaria bezoeken

Plannen om zelf Gran Canaria te bezoeken? Surf dan naar de toeristische website van de Canarische eilanden of naar die van Visit Spain.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord