Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Lanzarote

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen ze door op de Canarische Eilanden. Wij volgen Gilles De Coster en zijn tien (of waren het elf?) kandidaten op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

Naar goede gewoonte tippen wij ook dit jaar de leukste plekken uit het programma. Twee jaar geleden namen we je al mee op een reis door Griekenland en vorig jaar gingen we op roadtrip in Duitsland. Dit jaar startte de eerste aflevering op het zonnige Lanzarote, al hebben wij zo'n voorgevoel dat er nog andere Canarische Eilanden zullen volgen. Kijkers werden tijdens deze eerste aflevering meteen verrast door een blij weerzien met ex-kandidaat Jens. Hij lag er vorig jaar als eerste uit en geraakte zo zelfs niet tot in Duitsland. Dit jaar krijgt de schrijnwerker een nieuwe kans. Jens werd immers nietsvermoedend naar Lanzarote gebracht. En zo startte de groep dit jaar niet met tien, maar elf deelnemers. Klaar om alle plekken tijdens hun reis te ontdekken?

Lanzarote & de Canarische Eilanden

Tijdens de eerste aflevering leerden we meteen dat de naam van de eilandengroep afgeleid is van het Latijnse woord voor hond, canis. Waarom de eilanden deze benaming kregen, is niet helemaal zeker. Een van de mogelijke verklaringen is dat ontdekkingsreizigers er eeuwen geleden op grote honden stootten en het daarom de naam Canariae Insulae gaven, wat zoveel betekent als 'hondeneilanden'. De archipel bestaat uit zeven grote en zes kleinere eilanden. Ze liggen voor de Marokkaanse kust, maar horen officieel bij Spanje. De Spaanse eilanden zijn nog eens verdeeld over twee verschillende provincies: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas.

Lanzarote is het meest oostelijke eiland van de Canarische Eilanden. Vlieg je naar Lanzarote, dan land je op de luchthaven van hoofdstad Arrecife. Lanzarote is - net zoals de rest van de Canarische Eilanden - omwille van het zachte klimaat het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur verandert er bijna niet en blijft er iedere maand tussen 17 en 23 graden hangen. De grootste trekpleister van het eiland is het Nationaal Park Timanfaya. Het park ontstond in de 18e eeuw door een vulkaanuitbarsting en heeft nu nog steeds een uniek lavalandschap. 

Cactustuin

Een tweede grote toeristische hotspot op het eiland is Jardín de Cactus. Deze cactustuin leverde in de eerste aflevering van dit seizoen al meteen hilarische beelden op. Drie deelnemers moesten zich geblinddoekt door de cactustuin wurmen in een pak vol ballonnen. Wij kregen maar een klein deeltje van de omgeving te zien, maar in de tuin staan meer dan 4.500 cactussen, waarvan enkele nergens anders ter wereld voorkomen! Voor €6,5 kun je zelf de cactustuin bezoeken. Wie wil kan tussen de cactussen ook genieten van een heerlijke apero-tasting met lokale producten. Alle info via cactlanzarote.com.

Puerto del Carmen

De uitvalsbasis voor de deelnemers op Lanzarote was Puerto del Carmen. Deze badplaats ligt aan de zuidwestelijke kust en is een van de drukste plekken van het eiland. De stad was ooit een klein vissersdorpje, al is daar nu niet veel meer van te merken. Toch vind je in Puerto del Carmen geen hoogbouw. Strenge bouwregels bepalen dat een gebouw hier niet hoger mag zijn dan vier verdiepingen. Voor de rest heeft de stad alles wat het tot een toeristische badplaats maakt: een lang strand, casino, shoppingcenter, hotels en veel uitgaansmogelijkheden. 

Lanzarote bezoeken

Alle toeristische info over Lanzarote en de Canarische Eilanden vind je op de website van Visit Spanje. Wil je net als de deelenemers van De Mol in een knappe finca logeren? Surf dan naar fincas-lanzarote.com.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord