Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Lanzarote, deel 2

  • Tabayesco

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen ze door op de Canarische Eilanden. Wij volgen Gilles De Coster en zijn tien (of waren het elf?) kandidaten op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste
  • Foto'siStock

Geld inzamelen blijkt tot nu toe best lastig, maar dat ligt niet aan de regio. Onze beste vrienden verblijven nog steeds in de badplaats Puerto del Carmen, waarover je vorige week al alles kon lezen.

Wijnen, wijnen, wijnen

De eerste opdracht speelt zich af in de wijnregio La Geria, meer bepaald in Bodegas Rubicón. Vanuit Puerto del Carmen rijd je er in vijftien minuten naartoe. De wijnregio staat bekend om zijn unieke landschappen. Zo zou je kunnen denken dat je op de maan zit door de vele kraters, waarin ze ook hun wijn telen. In Bodegas Rubicón kun je terecht om - uiteraard - heerlijke wijnen te proeven in een prachtig kader. Verder biedt het domein ook een wijn tasting aan mét chocolade. Van een winnende combinatie gesproken. Meer informatie op bodegasrubicon.com.

 

Culinaire hoogdag

Dat de deelnemers van dit seizoen geen chef-koks zijn, bewezen ze tijdens de eerste proef. Nee, een kaneelstokje moet je niet in stukjes snijden. En wij zeggen vanaf nu trouwens citroengeste tegen citroenzeste, dat je het even weet. Jurylid van dienst is kok en foodblogger Jon Pérez. Zelf baat hij het restaurant Nakai uit, gelegen aan de kust. Je kunt er genieten van asian fusion food. Zin om te watertanden? nakai.negocio.site

pirates of the caribbean, maar dan in het Spaans

 

Ontwaken doen de kandidaten in Tabayesco, gelegen in het noordoosten van het eiland. Voor hun tweede opdracht zakken ze af naar Playa del Papagayo. De papagayosstranden zijn verschillende stranden die in het zuiden van het eiland liggen. Naast vechten met een piraat en zwemmen met een zeemeermin, moeten de kandidaten ook El gigante de Lanzarote meten. Deze is gelegen boven de stranden en kun je - zoals je zelf ook hebt gezien - het beste zien door op een verhoogje te gaan staan. 

 

Lanzarote bezoeken

Alle toeristische info over Lanzarote en de Canarische Eilanden vind je op de website van Visit Spanje. Wil je net als de deelenemers van De Mol in een knappe finca logeren? Surf dan naar fincas-lanzarote.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord