In het spoor van De Mol: Museo Atlantico en nationaal park Timanfaya op Lanzarote

Scroll naar beneden

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen ze door op de Canarische Eilanden. Wij volgen Gilles De Coster en zijn kandidaten op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Vorige week las je al meer over wijnregio La Geria en Playa del Papagayo waar de deelnemers toen hun opdrachten uitvoerden. Ook tijdens de derde aflevering van het tiende seizoen bleven de deelnemers op Lanzarote.

Castillo del Aguila

Voor de eerste opdracht trokken Gilles De Coster en zijn vrienden naar Castillo del Aguila, in het zuiden van het eiland. De naam van het havenstadje betekent zoveel als 'Kasteel van de Arend' en verwijst naar de 18e-eeuwse verdedigingstoren die er nog steeds te vinden is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de woeste zee en het buureiland Fuerteventura. De toren krijgt soms ook de naam 'Castillo de las Coloradas' en is vrij te bezoeken. 

Castillo del Aguila en haar haven (waar Anke en Philippe hun dag doorbrachten) horen bij badplaats Playa Blanca. De Paseo Maritimo of Avenida Maritima is een boulevard van ongeveer 3,5 kilometer lang, die van Playa Blanca tot in de haven van Castillo del Aguila loopt. Langs deze weg vind je heel wat horecagelegenheden en winkels.  

Museo Atlántico

Anke en Philippe gingen op zoek naar twee personen die ooit model stonden voor dit indrukwekkende onderwatermuseum. Museo Atlántico is het project van kunstenaar Jason deCaires Taylor en opende in 2017. In totaal bedekken meer dan 300 levensgrote standbeelden de bodem van de oceaan. Emanuelle geraakte niet diep genoeg maar duikers Sven, Yens en Uma konden twaalf meter dalen en zwommen zo door de installatie ‘The Rubicon’. Die bestaat uit 35 personen die naar een gigantische muur wandelen in een dromerige houding. Daarmee wil de kunstenaar aantonen dat we op een (klimatologische) catastrofe afstappen, zonder dat we het zelf beseffen. Het onderwatermuseum verandert constant door de levende organismen en het koraal dat er vrij spel heeft.

Wil je de beelden zelf bezoeken? Dat kan iedere dag tussen 9u en 18u. Ook beginners kunnen het enige onderwatermuseum van Europa bezoeken. Je betaalt daarvoor € 144 per persoon en leert zo in drie stappen duiken. Voor wie niet té diep wil gaan, is er ook de mogelijkheid om een snorkeltoer boven de standbeelden te maken. En als het echt wel wat extremer mag, dan kun je er iedere donderdag ook ’s nachts naar beneden duiken. Alle info, prijzen en boeken via divecollegelanzarote.com.

 

Parque Nacional de Timanfaya

Voor de tweede opdracht van aflevering drie trokken de kandidaten naar Timanfaya. Het nationaal park krijgt soms ook de naam ‘Montañas del Fuego’, die verwijst naar de vulkanische activiteiten in het gebied. De unieke formaties ontstonden door vulkaanuitbarstingen tussen 1720 en 1736 en in het jaar 1824. Je kunt het park nu te voet, met de auto of op een kameel verkennen. Midden in het nationaal park, aan de rand van de vulkaan, vind je tevens het indrukwekkende restaurant El Diablo. Vanuit het ronde gebouw heb je een eindeloos uitzicht over de prachtige omgeving. Het eten wordt hier trouwens geroosterd met de warmte van de vulkaan zelf. Het park betreden kost €12 per persoon en €9 voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Meer info via turismolanzarote.com.

Wil je net als de deelnemers door het unieke maanlandschap crossen? Dat moet je bij Buggies Lanzarote zijn. Tijdens een drie uur durende tour rijd je een klein stukje door het maanlandschap, maar passeer je ook langs de zee. Meer info via buggieslanzarote.com.

  • Restaurant El Diablo

    Julia Lavrinenko

Lanzarote bezoeken

Alle toeristische info over Lanzarote en de Canarische Eilanden vind je op de website van Visit Spanje of van Turismo Lanzarote

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord