Terug naar overzicht

In twee uur van Antwerpen naar Bolzano? Check!

Welgeteld één uur en vijftig minuten. In die tijd vliegt SkyAlps je van Antwerpen naar het Italiaanse Bolzano. Vanaf 21 december organiseert de luchtvaartmaatschappij elke week drie rechtstreekse heen-en-terugvluchten: op woensdag, zaterdag en zondag. En dat al vanaf 164 euro enkele reis.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Ideaal voor wie een week of een weekend op de skilatten wil doorbrengen. Want Bolzano bevindt zich middenin het fenomenale Dolomietengebergte, in de provincie Zuid-Tirol. Daar zoeven wintersporters door de Dolomiti Superski. Dat bestaat uit twaalf skigebieden, die je samen 1.200 kilometer aan skipistes en bijna evenveel langlauftrajecten voorschotelen. 'Zuid-Tirol is een populaire wintersportbestemming. Dankzij deze rechtstreekse vluchten verkorten we de reistijd met maar liefst 80 procent', zegt Josef Gostner, CEO van SkyAlps. 'Wie uit het vliegtuig stapt, staat niet veel later al op de latten. Want enkele van de mooiste skigebieden uit de regio liggen op slechts 40 minuten van Bolzano Airport.'

Comfortabel, duurzaam vliegtuig

Passagiers stijgen telkens om 17u05 op in Antwerpen en landen om 18u55 in Bolzano. Tijdens de retourvlucht verlaten ze Italië om 14u15 en komen ze om 16u15 aan in Antwerpen. Dat doen ze met een De Havilland Dash DHC-8-Q400. Dit moderne turbopropvliegtuig telt 78 comfortabele zitjes en vliegt bijna even snel als een regionale turbojet.

Het vliegtuig is daarnaast erg energiezuinig. Het kerosineverbruik ligt ongeveer 40 procent lager in vergelijking met andere Europese vluchten. En het toestel stoot 35 procent minder CO2 uit dan een gewoon straalvliegtuig. 'We starten ook een nieuw project op waarmee passagiers de uitstoot van hun vlucht kunnen neutraliseren. Die optie integreren we in ons onlineboekingssysteem', voegt Josef Gostner nog toe.  

Uitstekende service

Voor wie met SkyAlps vliegt, begint de vakantie al aan boord. Want de luchtvaartmaatschappij startte een partnership met 25 wijnproducenten uit Zuid-Tirol. Daardoor proef je aan boord van maar liefst 28 verschillende lokale topwijnen. Die combineer je met ander lekkers uit de streek. Zelfs tijdens het in- en uitchecken valt alle stress meteen van je schouders. Want de luchthavens van Antwerpen en Bolzano werken dankzij hun kleinere oppervlakte erg efficiënt. Zo vind je er makkelijk een parkeerplek voor je wagen en raak je snel voorbij de incheckbalie en security. Waardoor je reistijd nog een stukje korter wordt.

Bolzano en Zuid-Tirol

Bolzano en Zuid-Tirol trekken niet alleen veel wintersporters aan. De Italiaanse Alpen lokken ook heel wat cultuurliefhebbers. De regio ligt namelijk bedekt met charmante bergdorpen en bruisende steden. Daar bewonder je eeuwenoude kastelen en baanbrekende musea. Het magistrale Dolomietengebergte trakteert wandelaars en klimmers op ruige pieken, diepgroene bossen en uitgestrekte bergmeren. Uitrusten doe je in een traditionele berghut. Waar je je tanden zet in een verrukkelijke Alpien-Mediterrane keuken.

Meer info en tickets via via skyalps.com

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord