Terug naar overzicht

Logeertip: Les Sorbiers, zoveel meer dan een driesterren ecohotel

Bij Les Sorbiers vind je op 17 hectare grond meer dan alleen een hotel. Het oude vakantiedomein van de familie Boël werd volledig gerenoveerd en is nu een oase van groen en rust. Daarnaast wordt er ook waarde gehecht aan ecologisch verantwoord werken. We like!

  • Sien Vanneste
    Tekst & foto'sSien Vanneste

Wanneer je het domein oprijdt valt het kasteel, verscholen achter een paar bomen, direct op. Dit kasteel is volledig gerenoveerd en huisvest negen tweepersoonskamers en een suite met terras. De kamers zijn ruim, licht en met charme ingericht. Op het gelijkvloers kun je lekker ontbijten en ’s avonds dineren. De bar nodigt uit om nog een slaapmutsje te komen drinken voor het slapen gaan. Achter het kasteel vind je een houten terras waar je in de zomer ook kunt genieten van je diner met zicht op het water en het eiland erachter.

Naast het kasteel kom je bij het Palladio waar verschillende tweepersoonskamers gelegen zijn. Daarnaast kun je ook de zogenaamde Maison Blanche huren waar je met 25 tot 51 personen kunt overnachten. Doordat deze gîte een beetje verder verwijderd ligt van het kasteel, geniet je ook van privacy. Ook voor seminaries kun je hier terecht, net zoals trouwerijen. Daarvoor kun je ook de orangerie afhuren, idylle ten top.

Wanneer je graag ’s avonds nog wat tv kijkt, ben je hier niet helemaal aan het juiste adres. Op de kamers vind je namelijk geen tv aan de muur, maar wel boeken op je nachtkastje. Ook in de bar vind je verspreid verschillende boeken en zelfs stripverhalen. Gezelligheid troef! Wil je toch graag in contact staan met de buitenwereld, dan kun je wel gebruik maken van hun wifi.

Ongewoon overnachten

Dat Les Sorbiers meer is dan gewoon een hotel is al snel duidelijk wanneer je de twee tenten op het domein ziet staan. Beiden zijn beschikbaar in de zomer en hebben eigen (primitief) sanitair. Kamperen meets luxe.

Activiteiten

Naar Les Sorbiers kom je niet enkel om heerlijk te slapen. Er worden doorheen het jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van te gaan kajakken, padellen of een les yoga. Ook wordt er elke zaterdagavond een concert gegeven. Op het domein vind je ook een grote grasvlakte terug met goals voor een match voetbal en een speeltuin. Het eiland waar je zicht op hebt is het grootste aan de Maas en nog volledig in zijn oorspronkelijke staat. Elke week organiseren ze een tocht om het te gaan bezoeken mét respect voor de natuur.

Eco

Het ecologische aspect staat centraal bij Les Sorbiers. Op het domein vind je dan ook verschillende stukken ongemaaid gras, en nee dat is niet uit luiheid, maar voor de biodiversiteit. Ook wordt er in de keuken gewerkt met zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Een coca cola zul je hier niet vinden op de kaart, een Belgische Ritchie dan weer wel. Ook zijn ze volop bezig met het telen van hun eigen kruiden, groenten en fruit. In de nabije toekomst willen ze hun energie ook volledig uit biomassa halen.

To be continued…

Bij Les Sorbiers staan ze niet stil. Naast de verschillende accommodaties die nu al te vinden zijn, kun je je binnenkort ook nog verwachten aan een heuse boomhut om in te slapen. Ook de boot die momenteel aangemeerd ligt, wordt verbouwd tot drie slaapkamers. En wanneer je graag volledig tot rust komt, kun je over een tijdje terecht in de sauna met zicht op de Maas. Zijn we weg?

Voor meer informatie kun je terecht op lessorbiers.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord