Verborgen parels in Thailand: genieten van ultieme luxe

Scroll naar beneden
Toerisme Thailand

Nood aan een moment van rust en verwennerij? Kies dan voor een vakantie met een flink snuifje luxe en laat je verwennen door de stilte en prachtige omgevingen die Thailand te bieden heeft.  Wedden dat je nog nooit zo ontspannen bent teruggekeerd van vakantie?

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

In de Thaise provincie Chiang Rai vind je de koninklijke villa van Doi Tung. Het is de bekendste toeristische attractie van deze provincie en bestaat naast de schitterende villa ook uit een kleurrijke bloementuin en de tempel Wat Phra Doi Tung. De koninklijke villa was de voormalige residentie van de moeder van koning Bhumibol en bevat een combinatie van Zwitserse en Lankaanse architectuur. Momenteel is de villa een museum om aan het grote publiek te tonen hoe de moeder van de koning zich inzette om de opiumteelt in Thailand om te zetten in alternatieve gewassen. De bloementuin is gelegen op een heuvel en is een van de meest kleurrijke plekken in Thailand. Ook de tempel is de moeite waard dankzij zijn ligging bovenop een berg omgeven door bossen.

Vanuit Chiang Rai kan je doorrijden naar Lampang. Hier komen doorgaans minder toeristen, maar het is een charmante en rustige regio vol prachtige rijstvelden en bossen. Je vindt er niet alleen knappe tempels, maar ook tal van culturele hotspots en kunst. Zo mag je bijvoorbeeld Baan Sao Nak niet missen. Dit oude huis bestaat volledig uit teakhout en doet momenteel dienst als museum. Het werd gebouwd in 1895 door een rijke koopman en bestaat uit maar liefst 116 teakhouten zuilen. Je wordt er even teruggekatapulteerd naar lang vervlogen tijden. Nadien kan je jezelf helemaal tot rust laten komen in de grote tuin rond het museum.

Verken de historische sites te voet, met de fiets of in een golfkarretje

Sukhothai ligt op 300 kilometer van Chiang Mai en was de eerste hoofdstad van het koninkrijk van Siam. Hier vind je verschillende ruïnes en restanten van paleizen en tempels die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. Het historische park van Sukhothai kan je te voet of per fiets verkennen, maar je kan ook een golfkarretje huren om op een comfortabele manier alle historische restanten te bewonderen.  Er is bovendien een kunstschool gevestigd die bekendstaat om haar elegante Boeddhabeelden en handbeschilderde keramiek. Je vindt er sowieso een souvenir om je te herinneren aan de prachtige reis. Als je er bent tijdens Loy Kratong of het lantaarnfestival, blijf dan zeker hangen om de lichtshow en spectaculaire decoraties ter ere van Sukhothai te bewonderen.

Minder bekend, maar zeker niet minder knap is het historische park van Si Satchanalai op ongeveer 40 kilometer rijden van Sukhothai. Ook deze site is Unesco-werelderfgoed waar de oude tempels en ruïnes omgeven zijn door weelderige natuur. Huur een fiets en verken op eigen tempo de vele historische bezienswaardigheden verscholen tussen het groen.

De prins en de magische olifant

In de provincie Loei vormt de Mekong rivier de natuurlijke grens met Laos. Deze rivier is een van de voornaamste bezienswaardigheden in de streek en speelt al eeuwen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de streek. Verken de omgeving van de rivier per fiets of huur een boot voor een betoverende cruise bij zonsondergang. Wedden dat je nooit meer naar huis wil? Als je er bent in juni of juli bestaat de kans dat je het Phi Ta Khon festival kan meemaken in het Dan Sai district. Dit is een van de meest bekende festivals in Thailand en staat in het teken van een mythologisch verhaal rond een prins die een magische olifant aan een buurland schonk en zo bij de koning uit de gratie viel. De prins werd verbannen, maar bleef gul en bereikte daardoor een staat van Verlichting. De koning en de bevolking verwelkomden hem terug in het land met een grootse optocht. Nu staat het festival in het teken van vruchtbaarheid en wordt er duchtig met penissymbolen gezwaaid.

Nog zo’n provincie vol geschiedkundige plaatsen is Lopburi, zo’n 140 kilometer ten noorden van Bangkok. De stad Lopburi was een belangrijke plek in de 17e eeuw toen koning Narai er zijn paleis bouwde. De overblijfselen van dat paleis en de verschillende omringende huizen vormen nu prachtige ruïnes die absoluut een bezoek waard zijn. Zo mag je ook het Ban Wichayen House niet overslaan. Het is de voormalige woonplaats van Constantine Phaulkon, een Griekse avonturier die zichzelf opwerkte tot vertrouweling van koning Narai. Het huis is een unieke mengelmoes van verschillende architecturale stijlen en ademt charme uit al zijn hoeken.

Liever lui aan het strand?

Wie enkel naar Thailand komt om aan het strand te liggen, mist heel wat van de pracht die het land te bieden heeft. Toch is het begrijpelijk dat je niet weg wil van de vele dromerige standen en het azuurblauwe water. In de provincie Rayong aan de oostkust vind je tal van deze kustplaatsen. Voor wie op zoek is naar de ultieme rust en exclusiviteit, is Ao Prao de place to be. Deze badplaats ligt als enige aan de westkust van het eiland Koh Samet en heeft naast schitterende stranden ook verschillende luxueuze resorts. Nip er van je cocktail, neem een verfrissende duik in het water of ga er snorkelen om ook de natuurpracht onder het wateroppervlak te bewonderen.

Tot slot is nog een trip naar de stad Chanthaburi te overwegen. Deze stad ligt 250 kilometer ten oosten van Bangkok en er komen bijna geen toeristen. Je proeft er van het authentieke Thailand met boomgaarden vol tropische fruitbomen en het oude dorp van Chanthaboon. Daar vind je de ‘gem market’ of antiekmarkt waar je buitengewone pareltjes op de kop kan tikken als je een kenner bent.

Klaar om alle stress achter je te laten en voor honderd procent te genieten van alles wat Thailand te bieden heeft? Plan je rondreis langs de meest adembenemende plekken van het uitgestrekte land en bekom tijdens je laatste dagen in een van de luxueuze resorts aan het strand. Proef van het heerlijke eten, sla prachtige souvenirs aan de haak en laat je helemaal betoveren. Thailand heeft het allemaal. Meer info vind je op https://toerisme-thailand.nl/ of stuur een mailtje naar infosthailande@gmail.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord