Verborgen parels in Thailand: laat je verbazen door de natuurpracht

Scroll naar beneden
Toerisme Thailand

Nood aan een moment van rust en verwennerij? Kies dan voor een vakantie met een flink snuifje luxe en laat je verwennen door de stilte en prachtige omgevingen die Thailand te bieden heeft.  Wedden dat je nog nooit zo ontspannen bent teruggekeerd van vakantie?

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De provincie Chiang Rai maakt samen met Laos en Myanmar deel uit van de ‘Golden Triangle’ en staat bekend om haar ongerepte natuur en stammencultuur. De regio barst namelijk van de rijstvelden, plantages en bossen. Vele toeristen komen er hiken in de wildernis, bijvoorbeeld in Phu Chee Dao of Phu Chee Fa.

Wie de bergen in de regio wil verkennen, neemt beter een gids mee om niets van de schoonheid te missen. In Doi Pha Mee kan je bijvoorbeeld kennismaken met de leden van de Akha-stam. Verken daarnaast zeker ook Doi Tung, een wandeling naar de tempel op de berg brengt je tussen de boomtoppen en naar een bloemenpark. Of verken met een gids de theeplantage van Doi Mae Salong en kom alles te weten over de rijke theegeschiedenis van de streek.

In Chiang Rai vind je ook de Golden Triangle Asian Elephant Foundation, een park dat opvang biedt aan tamme olifanten uit de houtindustrie of van op de straat. Je kan het bezoeken om kennis te maken met de indrukwekkende Indische olifanten.

De wildernis in

De provincie Mae Hong Son is dunbevolkt vanwege de vele bergen. Het is de place to be voor wie op zoek is naar een streepje avontuur en plekken waar amper toeristen komen. De wilde bossen, rijstvelden en plantages strekken zich uit zover het oog reikt. Je kan er het hele jaar door heen, maar vermijd de maanden april en mei, want dan is het er niet uit te houden van de hitte. Breng zeker een bezoekje aan Tham Pla en het Pha Suea National Park, een ideale locatie voor een stevige dagtocht en een plons in de waterval.

Durf je het aan om nog wat verder het platteland in te trekken, dan word je beloond met unieke vergezichten en uitzonderlijke schoonheid. Van november tot december kan je in Mae U-Kho de schitterende velden met wilde zonnebloemen bewonderen. Wedden dat je zoiets nog nooit gezien hebt? Verder kan je in het Pai-district een ochtendlijke wandeling maken naar de top van de berg Doi Puiko voor een magnifieke zonsopgang boven de ochtendmist.

Honderden monniken op straat

Loei is een landelijke provincie in het noordoosten van Thailand en lokt vooral toeristen naar het Chiang Khan district, op een uur rijden van de provinciehoofdstad Loei. Vroeg opstaan is hier de boodschap als je ten volle van je bezoek wil genieten. Elke ochtend voor zonsopgang trekken honderden monniken door de straten om mensen te bezoeken en giften in ontvangst te nemen. Nadien kan je op de ochtendmarkt voorraad gaan inslaan om aan je wandeling op de berg Phutok te beginnen. Bovenaan geniet je van een prachtig uitzicht over de streek.

De provincie Nakhon Ratchasima of ‘Korat’ heeft twee voorname trekpleisters die elk jaar vele toeristen lokken: de tempel van Phimai en het Khao Yai National Park. Khao Yai is een Unesco-werelderfgoedsite voor biodiversiteit en een unieke ervaring. Het is een dichtbegroeid tropisch woud met een zeer vochtig klimaat. Niet de ideale temperatuur om in te wandelen, maar het is het meer dan waard. Er zijn verschillende trails naar meer dan tien prachtige watervallen. Onderweg passeer je uitkijkpunten waar je met wat geluk jungledieren spot. Bovendien kan je er deelnemen aan een nachtelijke safari waarbij je vanuit een pick-up op zoek gaat naar de wilde nachtdieren en overnacht in een kleine bungalow midden in de jungle.

De Grand Canyon van Thailand

 

Ubon Ratchathani is de meest oostelijke provincie van Thailand en grenst aan Laos. Liefhebbers van outdoor activiteiten en het authentieke platteland komen er helemaal aan hun trekken. Vanuit Bangkok kan je de nachttrein nemen voor de ultieme ervaring. In deze regio stroomt de Mekong door het landschap en dat laat zijn sporen na. In Sam Phan Bok ervaar je de ‘Grand Canyon van Thailand’, waar de Mekong een uniek landschap uit de rotsen geslepen heeft. Je waant je er in een maanlandschap, maar blijf er gerust hangen tot zonsondergang, want dan krijgt het landschap iets magisch.

Tijdens de warmste maanden van het jaar mag een stop bij de waterval van Saeng Chan niet ontbreken. Het water stroomt er door een opening in de rotsen en komt uit in een natuurlijke poel waarin je je even kan afkoelen. Rijd je naar het zuiden, houd dan zeker halt aan het Pha Taem National Park. De natuur is hier alweer totaal anders, met een droog woud temidden van de tropische savanne. Wandel tot aan de klif om prehistorische schilderingen te bewonderen en weg te dromen bij het schitterende uitzicht over de Mekong.

Duiken, snorkelen en vissen

Phang Nga is dé provincie om de onderwaterpracht van Thailand te gaan ontdekken. Je hebt er de keuze tussen de Andaman Zee in het westen en de baai van Phang Nga in het zuiden. Het water is er glashelder en de stranden zijn er onbeschrijfelijk mooi. Voor de kust in de Andaman Zee liggen twee archipelago’s die je niet mag missen. Zowel Mu Ko Surin als Mu Ko Similan is de perfecte plek om te gaan duiken of snorkelen.

Nog zo’n natuurpracht die je moet gezien hebben, bevindt zich in de provincie Phatthalung aan de Golf van Thailand. Niet alleen heb je hier een kustlijn, de provincie heeft een groot overstromingsgebied met meren, moerassen en ondergelopen velden. Aan de rivier Pak Pra maak je kennis met de Thaise vissers en kan je met een boot over het meer varen om de visserscultuur ten volle te beleven. Ga zeker ook langs Thale Noi, wat zoveel betekent als ‘kleine zee’. Dit reservaat zit vol prachtige watervogels, -buffels en magnifieke rode en roze waterlelies.

Begin je rugzak al maar in te pakken, want de lokroep van de Thaise natuur roept. Van tropische wouden tot eindeloze rijstvelden en unieke wilde dieren, Thailand heeft alles waar een avontuurlijke ziel naar op zoek is. Meer info vind je op https://toerisme-thailand.nl/ of stuur een mailtje naar infosthailande@gmail.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord