13x inspiratie voor de herfstvakantie

Scroll naar beneden

Heb je ook al heimwee naar het vrije vakantiegevoel nu de zomer stilletjes aan op z'n einde loopt? Niets heerlijker dan een leuke trip in het vooruitzicht hebben. Laat het einde van de zomer je zeker niet tegenhouden en droom gerust al van je volgende escapade. De herfstvakantie is er sneller dan je denkt, dus wie houdt je tegen om al wat inspiratie op te doen? Hieronder alvast wat leuke tips! Zowel dichtbij huis als wat verder weg. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

In eigen land

1. Fietsen in adembenemend landschap: Durbuy

Heb jij net als vele andere Belgen de (elektrische) fietsmicrobe helemaal te pakken? Zoef ons mooie België door en ontdek plekjes waarvan je nog niet wist dat ze bestonden. Ontdek overdag prachtige fietsroutes in en rond Durbuy en rust uit bij Bike & Sleep. Als je uit je raam kijkt, krijg je dankzij het spectaculaire uitzicht bijna het gevoel dat je in Zwitserland bent. 

2. Het Venetië van het Noorden: Brugge

Wandel of vaar door de authentieke straatjes van Brugge en waan je even in het Italiaanse Venetië. De historische gebouwen zijn nog mooier als je ze bezichtigt vanop het water. Zetten jullie ook graag een strandwandeling op de planning? Brugge ligt vlakbij kustplaatsen Zeebrugge, Knokke en Blankenberge. Hoteltip? Eentje met een verwarmd buitenzwembad lijkt altijd een goed idee! Een kamer bij Novotel Brugge Centrum boek je hier.

3. Niet te vergeten: Namen

In onze Waalse hoofdstad vind je verrassend veel bezienswaardigheden waar je zeker een lang weekend mee kunt vullen. Van gezellig winkelen tussen de kleine steegjes tot het ontdekken van de ondergrondse gangen van de citadel. Na een heerlijke herfstwandeling langs de oevers van de Samber proef je lokaal bier in de Abdij van Orval en de Abdij Notre-Dame van Leffe. Slapen doe je bij Ibis Styles, de ideale keuze als je houdt van mooi design, maar ook graag je budget in de gaten houdt. Daarnaast is het hotel ideaal gelegen om de must-see van Namen te bezichtigen.

4. Gastronomische trip naar de hoofdstad: Brussel

Hotel Sofitel is the place to be voor gastronomie en wijnen. Zeker tijdens de jaarlijkse Wine Days. Vier weken lang kan je bij Sofitel hotel genieten van de gastronomie van hun restaurant 'The 1040' in combinatie met een zorgvuldig uitgekozen selectie van wijnen. Op 8 en 9 oktober vind je in Tour & Taxi's dan weer het champagnefestival van Brussel. Ontdek en proef samen verschillende champagnemerken onder het genot van live muziek en andere animatie. Natuurlijk mogen de nodige oesters hier niet ontbreken. 

5. Hiken in Connecterra

Eerder zin in een sportieve vakantie middenin de natuur? Dan is een wandeling in Connecterra om te reconnecten een top idee. Voor wie deze Belgische parel nog niet ontdekt heeft tijdens de pandemie, is het een absolute must visit. Laat de gsm's gerust in de auto liggen en trek er met z'n tweetjes of met de familie op uit. Enkel jullie en de natuur. Maak je er graag een weekendje van? Boek dan een overnachting in het prachtige Ter Hills hotel en ga de dag erna gezellig shoppen bij Maasmechelen Village.

Bij onze Noorderburen

1. Ervaar mode tijdens een verblijf in Arnhem

Gezellig overnachten doen jullie in het splinternieuwe ibis Styles Arnhem Centrum hotel op het Willemsplein. Dit hotel ademt aan alle kanten mode, wat terug is te zien in de stijlvolle details van de kamers, lobby, restaurant en bar. Ga met z'n twee een dagje shoppen in de bekende winkelstraten: Roggestraat, Jansstraat, Vijzelstraat en Grote Oord of ontdek met de huurfietsen van het hotel; het prachtige nationale park De Hoge Veluwe.

2. Bruisend Amsterdam

De gezelligheid van Amsterdam stelt nooit teleur. De stad heeft ontzettend veel knusse restaurants om koude herfstavonden te spenderen. Daarnaast vind je er alle wereldkeukens terug, de beste cocktailbars en op mooie dagen zonovergoten terrassen. Liever net wat buiten de stad logeren? Het Mercure Hotel Amsterdam Noord Station ligt in de opkomende wijk Noord van Amsterdam. Nederlandse architecte Charlotte Emmerig haalde haar inspiratie voor het design bij de wereldbekende Amsterdamse grachten en zorgt zo voor sereniteit in het interieur. 

3. De Waddeneilanden ontdekken

De Waddeneilanden zijn een bijzondere vakantieplek die zoveel te bieden heeft, en niet voor niets erkend is als UNESCO Werelderfgoed. De verschillende eilanden hebben een ongerepte natuurlijke schoonheid en vormen de plek bij uitstek om te fietsen of te wandelen langs de meest idyllische routes. Maar ook avontuurlijke activiteiten zoals wadlopen of zeehonden spotten behoren tot de mogelijkheden. Met 5 hotels op de Waddeneilanden, biedt de familiale Nederlandse hotelgroep WestCord Hotels een ruime keuze om het mooiste natuurgebied van Nederland te ontdekken.

Verdere herfstbestemmingen

1. Golven pakken in Portugal

Het ultieme zomergevoel vind je in het najaar zeker nog in Portugal bij alle surfers. Heerlijke zeebriesjes, zonsondergangen en zout water op je huid. Surfblend zorgt voor een surfvakantie waar aan alles gedacht is: prachtig verblijf vlak aan het strand, kwaliteitsvol surfmateriaal, Nederlandstalige instructeurs en dagelijks ontbijt. De surfcoaches ontfermen zich zowel over beginners als de meer gevorderde surfers. Hoor je de golven al? 

2. Al treinend door Zwitserland

In elk seizoen is het rijden met de trein in Zwitserland mooi, maar in de herfst is het zeker de moeite waard: soepel rijden de treinen door het kleurrijke landschap en de mooiste panorama’s doemen zo voor je neus op. De mooiste routes door het land ontdek je hier. Met de Swiss Travel Pass reis je deze herfst bovendien onbeperkt in Zwitserland met de trein, boot en bus. Van 19 september tot en met 31 oktober is de Swiss Travel Pass Swiss Travel Pass tijdelijk afgeprijsd. Vier dagen onderweg vanaf CHF 199 (of €208).

3. Onder de palmbomen in Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden zijn een exotische bestemmingen tijdens de koudere maanden bij ons. Tijdens de herfstvakantie geniet je er volop van het zomergevoel. De stranden en azuurblauwe zee van Sal en Boa Vista maken de eilanden zo populair. Ga er zalig windsurfen, chillen op de prachtige zandstranden of trek naar de groene berglandschappen van Santo Antão en Santiago voor adembenemende hikes. 

4. Wandelen door de panoramische Dolomieten

Houd je van wandelen? Dan moet je deze herfstvakantie naar Zuid-Tirol. Dankzij het arrangement ‘The Dolomites Cinema’ maak je er een zevendaagse wandeltrip van, helemaal in het teken van het herfstige licht. Zo bewonder je niet alleen de zonsopkomst tijdens een bergtocht met gids. Maar tuur je ook naar Drei Zinnen/Tre Crime wanneer het avondlijke golden hour hen inkleurt. ’s Avonds kom je op adem in de Bonnerhütte. Je telt er de sterren vanuit een panoramische slaapkamer, die dankzij het wondermooie uitzicht wel een bioscoopzaal lijkt. Wie liever z’n eigen trip samenstelt, kan de ‘Dolomites Cinema’-activiteiten ook afzonderlijk boeken.

5. All-in bij Nobu Hotel Ibiza Bay

Nobu Hotel Ibiza Bay biedt deze herfst een onvergetelijke hike-ervaring aan. Inclusief allerlei extra’s; van massages tot een omakase-diner en een welkomst-hiking pack. Daar bovenop onderga je een sound healing-sessie in een van de vele grotten die de kust van Ibiza rijk is. Het arrangement is er voor iedereen: van enthousiastelingen die nooit wandelen tot ervaren hikers, dus geen excuses!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord