Terug naar overzicht

5 Aziatische hoofdsteden die (nog) niet op je bucketlist staan

De kans is groot dat Tokyo, Hanoi of Bangkok op je bucketlist staan. Maar ooit al gedacht aan een citytrip naar Ulaanbaatar, Nur-Sultan of Dhaka?  Na het lezen van dit artikel misschien wel.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

1. Dhaka @ Bangladesh

Dhaka is, behalve de hoofdstad, ook de grootste stad van Bangladesh en telt bijna 22 miljoen inwoners in de wijde omgeving. Dat maakt het meteen ook één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. In Dhaka vind je de belangrijkste bedrijven en sectoren van het land. Verspreid over de stad liggen ook heel wat oude gebedshuizen en historische gebouwen. Zo zijn de hindoeïstische Dhakeshwari-tempel uit de 11e eeuw en het Fort van Aurangabad, dat gebouwd werd in 1678, zeker een bezoekje waard. Dhaka is daarnaast ook trotse eigenaar van het grootste parlementsgebouw ter wereld. Het unieke gebouw is 80(!) hectare groot en siert de stad sinds 1982 .

  • Het parlementsgebouw van Dhaka.

2. Vientiane @ Laos

Een minder grote hoofdstad is die van Laos. Vientiane telt amper 400.000 inwoners en is gelegen langs de oever van de Mekong, die Laos en Thailand van elkaar scheidt. Hoewel de stad niet zo groot is, kun je er toch enkele indrukwekkende bezienswaardigheden bezoeken. Typisch aan deze stad is de Frans-koloniale architectuur. Andere hotspots zijn de ochtendmarkt Talat Sao en de drie tempels van de stad: Wat Si Saket; de oudste, Pha That Luang; de heiligste en Wat Si Muang; de meest bezochte.

  • Patuxai Victory Gate.

3. Manilla @ De Filipijnen

Ooit was de hoofdstad van De Filipijnen een klein vissersdorpje. Tot de Spanjaarden er in de 16e eeuw binnenvielen. Vanaf 1898 vielen De Filipijnen onder Amerikaanse controle, tot aan de Tweede Wereldoorlog. Manilla is opgedeeld in verschillende buurten en heeft niet echt één centrum. Vooral in het deel Intramuros vind je nog enkele oude gebouwen. Leuk om in Manilla te ontdekken zijn de zogenoemde secret bars. Deze bars zitten verstopt in een normaal café en zie je dus niet meteen. Via een speciale deur of ingang kom je dan terecht in een geheime bar.

  • De skyline van Manilla.

4. Ulaanbaatar @ Mongolië

In de hoofdstad van Mongolië wonen zo’n 1,8 miljoen inwoners, goed voor bijna de helft van de totale bevolking. Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad ter wereld met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van -1,3 °C. Toch kan het er tijdens de zomer 35°C worden, maar daalt de temperatuur in de winter tot -40 °C. Ieder jaar vindt hier van 11 tot en met 13 juli het traditionele Naadam festival plaats. Tijdens dit event komt de bevolking bij elkaar om drie typische Mongoolse sporten te beoefenen: worstelen, paardenracen en boogschieten. In de stad zelf is het Gandanklooster een van de belangrijkste bezienswaardigheden.

  • Beperkte hoogbouw in Ulaanbaatar.

5. Nur-Sultan @ Kazachstan

Je kent de stad misschien beter als Astana, Akmolinsk, Tselinograd of Aqmola, maar vanaf 2019 is de officiële naam Nur-Sultan. Je zou het waarschijnlijk niet verwachten, maar de hoofdstad van Kazachstan staat vol moderne gebouwen, de meeste dateren uit de jaren '90. Pas sinds 1997 is Nur-Sultan namelijk de hoofdstad. De bedoeling was om Nur-Sultan niet alleen het middelpunt van het land te maken, maar ook van heel Centraal-Azië. De meeste bezienswaardigheden in de stad zijn dan ook moderne gebouwen, zoals de Khan Shatyr, een 150 meter hoge glazen gebouw in de vorm van een tent.

  • Bajterek, vertaald als grote boom, is een monument en observatietoren in Nur-Sultan

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord