Terug naar overzicht

5x logeren bij Belgen in Frankrijk

Reizen is een van onze favoriete bezigheden. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland en besluiten er te gaan wonen. Wij gingen op zoek naar landgenoten die hun hart verloren in het zuiden en daar een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. L’autre Sud

Waar?
Lys

Wat?
De Vallée d’Ossau vormt het ideale decor voor een wandel- of fietsvakantie. Wie liever de batterijen terug oplaadt, kan in deze maison d’hôtes genieten van de rust en de mooie omgeving. Omdat L’autre Sud rust wil garanderen, zijn enkel volwassenen toegelaten in de B&B. De maison d’hôtes beschikt over vier gastenkamers, een zwembad en verschillende zonneterrassen.

Wie?
Erics vader verliet in de jaren '60 Frankrijk om in België te werken. In 2007 besloten Eric en zijn vrouw Annelies een nieuw leven te starten waar Erics vader ooit woonde. Na twaalf  jaar verhuisde het koppel naar een nieuwe streek: de Pyrénées-Atlantiques. Eric en Annelies werden hier op slag verliefd op een omgebouwde koeienstal met prachtig uitzicht op de Pyreneeën.

lautresud.fr

2. Château Valcreuse

Waar?
La Roche-Posay

Wat?
Dit prachtig gerenoveerde kasteel beschikt over vijf luxueuze gastenkamers, vernoemd naar de basiselementen van de romantiek. En romantisch is het hier zeker. De rijke lichtinval, parketvloer en marmeren schouwen stralen een subtiele oude charme uit. Ontspannen doe je in het salon met open haard, de bar of de snookerkamer. Wie liever buiten is, kan wandelen in het park, relaxen aan het zwembad of een spelletje jeu-de-boules spelen.

Wie?

Alexander Siera en Caroline Picqueur gingen in 2004 op zoek naar een bijzondere plek om gasten te ontvangen. Twee jaar later ontdekten ze een ruwe parel in het vergeten authentieke Frankrijk. Ze transformeerden het domein naar een luxueus gastenverblijf. Sinds 2018 runnen ze ook vakantiewoning La maison des papillons bleus.

chateauvalcreuse.com

3. Domaine Cap de Roux

Waar?
Penne-d’Agenais

Wat?
Bij Domaine Cap de Roux heb je keuze uit drie mooie kamers, een afzonderlijke vakantiewoning en twee volledig ingerichte safaritenten. De kamers beschikken over een eigen badkamer. In de vakantiewoning kun je verblijven met vier tot zes personen. Vooral de safaritenten zijn een leuke ervaring. Ze hebben een eigen badkamer, keuken en een groot privéterras met fantastisch uitzicht over de vallei.

Wie?
Na een carrière in de verzekeringswereld besloten Bart Clavie en Gitte Peeters hun leven een nieuwe wending te geven. Per toeval kwamen ze terecht in Lot-et-Garonne, het Toscane van Frankrijk. Ze werden op slag verliefd op de streek en gingen op zoek naar een huis om hun droom te verwezenlijken: een chambres d’hôtes openen. In 2015 namen ze definitief afscheid van België om hun nieuw leven in Frankrijk te starten.

domainecapderoux.com

4. Maison Valvert

Waar?
Bonnieux

Wat?
De blikvanger van dit unieke gastenverblijf is zonder twijfel de boomhut die vier meter boven de grond hangt. Met het terras, panoramisch uitzicht en uitrusting met alle comfort is ze ideaal voor natuurliefhebbers die van de prachtige omgeving willen genieten. In het oude mas vind je nog vier verschillende luxekamers. Optimaal genieten doe je in het verwarmde zwembad, op de petanquebaan of in de Provençaalse tuin.

Wie?
Cathy Hersens droomde jaren van een B&B in de Provence. In 2004 toonden Anton en Inge van ABS Bouwteam haar een achttiende-eeuwse mas waarin Cathy meteen potentieel zag. Twee jaar na de opstart leerde ze haar partner Pierre Darge kennen. Ondertussen runnen ze de B&B al meer dan tien jaar.

absoluutvalvert.com

5. Domaine de l’Isle Basse

Waar?
Fontanes

Wat?
Bij Domaine de l’Isle Basse kun je terecht voor een eigenzinnige mix van vintage, design en rustiek. De vier kamers werden vernoemd naar en ingericht op basis van de vier grootmoeders van de eigenaars. In kamer Albertine word je ondergedompeld in oude barokstijl. In kamer Zoë vind je dan weer heel wat interieurstukken terug uit het voormalig café van groetmoeder Zoë.

Wie?
Christophe Deweirt en Bart Verhaeghe besloten samen een chambres d’hôtes te beginnen. In 2009 trok het West-Vlaamse koppel rond om het geschikte pand te vinden. Bij Domaine de l’Isle Basse zat het gevoel meteen goed. Bart komt uit een horecafamilie, wat goed van pas komt in hun chambres d’hôtes.

islebasse.fr

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord