Terug naar overzicht

5x logeren bij Belgen in Italië

  • Le Mole sul Farfa

Reizen is een van onze favoriete bezigheden. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland en besluiten er te gaan wonen. Wij gingen op zoek naar landgenoten die hun hart verloren in het zuiden en daar een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Borgo Crispiero

Waar?
Castelraimondo, Italië

Wat?
Gelegen op een heuvel in Castelraimondo vind je een oude Italiaanse borgo of klein dorpje in de bergen. De borgo werd met oude materialen compleet herbouwd en voorzien van hedendaagse faciliteiten. Nu bestaat Borgo Crispiero uit drie woonhuizen, een zoutwaterzwembad, een veranda met buitenkeuken en een prachtig uitzicht over de Apennijnen. Je hebt keuze uit twee verschillende soorten kamers en elke kamer heeft een eigen badkamer en privéterras.

Wie?
Franc en Caroline Dekoninck verloren enkele jaren geleden hun hart in de Italiaanse Marken. In België werkte Franc bij een Amerikaans bedrijf in facilities en was Caroline interimmanager. Na veel vakanties onder de Italiaanse zon werd het koppel verliefd op een borgo in de Marken. Eind 2017 begonnen de werken en in 2018 verhuisde het koppel met hun kinderen Nick en Kay naar Italië.

borgo-crispiero.com

2. Fiamminghi

Waar?
Montaione

Wat?
Dit eeuwenoude paleis beschikt over zes kamers, een authentiek frescosalon, een ridderzaal met lange tafels en een graanzolder met biljart. In de tuin van het palazzo vind je een belvédère-terras met uniek vergezicht, een ecologisch verwarmd zwembad, een petanquebaan en een pingpongtafel. Voor ieder wat wils, dus!

Wie?
Dirk Matton en Annemie De Clercq studeerden economie en werkten vervolgens in de banksector. Door Annemies carrière als kantoorhoofd moesten ze bij elke nieuwe opdracht verhuizen. Als ze zich ergens definitief zouden vestigen, zou het in het buitenland zijn, weg van de stress. Toen het koppel dit pand in Toscane tegenkwam, waren ze meteen verkocht.

ifiamminghi.it

3. Ferranesi

Waar?
Asciano

Wat?
Dit gastenverblijf heeft vijf verschillende kamers voor twee tot acht personen. Alle huizen en appartementen hebben minstens één badkamer en een eigen keuken. Vier van de kamers hebben ook een eigen terras. Je kunt dit pareltje ook huren voor privé-evenementen, zoals huwelijken, jubilea of teambuildings. Het team biedt op verzoek heel wat diensten aan zoals boodschappen doen, een barbecue organiseren en babysitten.

Wie?
Ferranesi geraakte in verval na de Tweede Wereldoorlog. Philippe van Doninck en Christine Conix werden al enkele jaren eerder verliefd op de heuvelruggen ten zuiden van Siena, maar in 2002 besloten ze de grond te kopen en het pand te renoveren. De honneurs worden waargenomen door Johny en Rita Thielens die al lang in Toscane wonen en ervaring opdeden in andere logies.

ferranesi.com

4. Le Mole sul Farfa

Waar?
Mompeo

Wat?
Dit eenvoudige, ecologische en charmante gastenverblijf ligt op een prachtige helling in een rustig dorpje ten noorden van Rome. Je hebt keuze uit eenpersoons- en tweepersoonskamers en een familiekamer. De vijf kamers hebben elk een eigen badkamer en een schitterend uitzicht op de Farfavallei. In de tuin ligt een zwembad omringd door ligstoelen en witte parasols.

Wie?
Stefano Fassone verliet het drukke Rome om zich in Mompeo aan de ecologisch en biologisch verantwoorde landbouw te wijden. Hij kocht er een terrein waar hij sporen van een Romeinse villa terugvond. Elisabeth De Coster was student kunstwetenschappen in België, maar schreef zich in voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Tijdens het project leerde ze Stefano kennen, en de rest is geschiedenis.

lemolesulfarfa.com

5. Masseria Montenapoleone

Waar?
Pezze di Greco

Wat?
De gebouwen van deze oude herenboerderij zijn een monument op zich. Binnen vind je heel wat luxueuze kamers, waarvan er eentje zelfs is ondergebracht in een grot. De kamers zijn allemaal verschillend, maar hebben een duurzaam design gemeen. De prachtige tuin voorziet je van heel wat lekkers, zoals tomaten, asperges en courgetten. De boomgaard zorgt dan weer voor heel wat vers fruit, waaronder citroenen, vijgen en aardbeien.

Wie?
Dino Monteneve kende de masseria (of landhuis) al van in zijn kindertijd. Na een carrière in België keerde hij met zijn Brusselse echtgenote Christiane van Gaubergen en hun kinderen terug naar zijn geboortestreek in Puglia. Daar kochten ze de masseria, die ze restaureerden en uitbreiden tot uniek gastenverblijf.

masseriamontenapoleone.it

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord