Terug naar overzicht

5x logeren bij Belgen in Spanje

  • Cortijo El Sarmiento

Reizen is een van onze favoriete bezigheden. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland en besluiten er te gaan wonen. Wij gingen op zoek naar landgenoten die hun hart verloren in het zuiden en daar een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Los Jardines de Palerm

Waar?
San José, Ibiza

Wat?
Dit klein boetiekhotel ligt op het platteland van het Spaanse eiland Ibiza. Alle kamers hebben een eigen terras. In de exotische tuin met zithoeken, terrassen en twee infinity pools kom je helemaal tot rust. Vlak achter het gastenverblijf begint een wandelpad naar het hoogste punt van het eiland.

Wie?
Christophe en Cristina Brihet wilden de wereld buiten Brussel ontdekken. Het koppel reisde tot in Costa Rica, op zoek naar de ideale locatie om te wonen. Uiteindelijk bleek Ibiza de ideale plaats te zijn. Enkele jaren nadat ze zich in Ibiza vestigden, namen ze Les Jardins de Palerm over.

jardinesdepalerm.com

2. Cortijo El Sarmiento

Waar?
Mojácar

Wat?
Gezelligheid en sociaal contact: dat is waar het bij Cortijo El Sarmiento om draait. Het is een plek waar je mensen kunt ontmoeten, waar je gezellig babbelt en tafelt met elkaar, maar waar je ook rust en privacy vindt. Op warme zomerdagen zorgt het zwembad voor de perfecte verfrissing, op koelere dagen is de open haard in de lounge de ideale plek om even te ontspannen. De zeven kamers hebben een eigen badkamer met ruime douche, een kingsize bed en een eigen terras.

Wie?

Yvonne Schnoor werd geboren in Duitsland, maar verhuisde als kind met haar ouders naar België. Ze keerde terug naar Duitsland voor haar studies en ontmoette daar haar man Carsten. Twaalf jaar later overtuigde Yvonne haar man om hun droom te verwezenlijken in Spanje: een eigen gastenverblijf uitbaten.

el-sarmiento.com

3. Cortijo Valavero

Waar?
Lújar

Wat?
Cortijo Valavero is dé plek voor levensgenieters en Bourgondiërs die houden van rust. Het terrein telt 150.000 vierkante meter bos en boomgaarden met overal kleine wandelpaden. De 200 jaar oude, gerestaureerde hoeve heeft verschillende kamers voor twee tot vier personen die beschikken over een eigen badkamer met bad en/of douche.

Wie?
Gastvrouw Vanessa Wouters speelde tien jaar lang professioneel volleybal en had daarna enkele jaren een carrière in de immobiliënwereld. Op zoek naar een grotere uitdaging stootte ze per toeval op een mooie cortijo in Spanje. Vanessa woont er ondertussen al twintig jaar en baat Cortijo Valavero samen met haar vriend Jorge uit.

cortijovalavero.com

4. Cortijo Don Camilo de la Huma

Waar?
El Chorro

Wat?
Deze oude vierkantshoeve werd gerenoveerd en omgetoverd tot een schattige B&B met drie gastenkamers. Op een vijftigtal meter van de hoeve, in het midden van de natuur, staat ook een yurt met badkamer en toilet. Vanuit het zoutwaterzwembad heb je een prachtig uitzicht over het dal en de berg La Huma.

Wie?
Jacques Swyngedouw ging op zoek naar een nieuw avontuur na een carrière van 25 jaar als zelfstandig kapper. Hij verloor zijn hart in Andalusië en vond het geschikte pand in El Chorro. Jacques heeft een groot hart voor dieren en vernoemde de B&B dan ook naar zijn hond Camilo, die de verhuis in 2014 net niet haalde.

lahuma.info

5. Vejerísimo

Waar?
Vejer de la Frontera

Wat?
Dit charmante huis kun je volledig of per kamer huren. Het gebouw telt vier tweepersoonskamers met ensuite badkamer. Het huis behoudt zijn Spaanse authenticiteit maar biedt tegelijkertijd alle luxe. Wie een aparte kamer huurt, kan gebruikmaken van de gedeelde keuken met wasmachine en vaatwasser, de eetkamer en woonkamer. Het zomerse dakterras biedt uitzicht op de stad, het landschap en de zee. Op heldere dagen kun je in de verte Marokko zien liggen.

Wie?
Wim Handekyn en Marie-Julie Delouvroy leerden elkaar kennen tijdens hun studies. Ze trokken naar het buitenland en werkten een jaar als animator in hotels op Fuerteventura en Mallorca. Ze keerden terug naar België, waar Aiko en Matteo geboren werden. In 2014 besloten ze de definitieve stap naar het zuiden te zetten.

vejerisimo.com

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord