Dit zijn de goedkoopste (en duurste) foodie-steden in Europa!

Scroll naar beneden

Ben jij een grote foodie, maar wil je er niet altijd honderden euro's aan uitgeven? We got your back! Holidu, de zoekmachine voor vakantiewoningen, maakte een overzicht van de steden in Europa waar eten en drinken het goedkoopst is! 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Foto'siStock

De goedkoopste

1. Belgrado @ Servië

Met een gemiddelde prijs van minder dan €30 voor een driegangendiner voor twee personen, is Belgrado officieel de ideale locatie voor je volgende foodie-geïnspireerde stedentrip. Deze hoofdstad heeft een bruisende en chaotische sfeer en is perfect voor iedereen die op zoek is naar een meer ruige, ondergrondse scene. Maar wat voor vibe je ook te pakken hebt, de stad biedt onovertroffen gastronomische hoogstandjes voor iedereen - of dat nu fine dining is voor een hoger budget of edgy streetfoodkraampjes om diegenen die gewoon van lekker eten houden voor een spotprijsje tevreden te stellen.

2. Boedapest @ Hongarije

Thermische baden, indrukwekkende architectuur en een ongelooflijk nachtleven zijn niet de enige redenen waarom Boedapest een geliefde bestemming is voor een stedentrip. De horeca is er ook van topklasse! Een maaltijd in een goedkoop restaurant kost gemiddeld zo'n €6,56 en de prijs van een lokaal biertje is €1,71. Een van de beroemdste attracties van Boedapest zijn de Ruin Bars, een verzameling bars die zich in verlaten gebouwen bevinden en versierd zijn met kleurrijke graffiti en planten. Zijn hipster-vibes voor een betaalbare prijs je ding is, dan is Boedapest the place to be!

3. Sofia @ Bulgarije

Toeristen in Bulgarije gaan vaak skiën in de bergen of zonnebaden aan de kust, maar de moderne en jeugdige stad Sofia mag je zeker niet overslaan. Het feit dat deze stad vaak over het hoofd wordt gezien, maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verborgen juweel zonder al te veel toeristen. Op het gebied van eten en drinken vind je een enorm aanbod aan horecagelegenheden verspreid over de stad. Of je nu zin hebt in typisch Bulgaarse snacks, een veganistische maaltijd of een ambachtelijk biertje, je vindt het hier.

De duurste

1. Oslo @ Noorwegen

Aan de andere kant van deze reeks is Oslo de duurste foodie-stad op onze wereldranglijst! De Noorse hoofdstad torent er bovenuit op alle fronten, maar vooral als het gaat om een middenklasse maaltijd voor twee, die je rond de €98,86 kan kosten. Hoewel het prijziger is, houden de Noren het kwaliteitsniveau hoog. Laat je vooral verleiden door hun gerookte zalm of kjøttkaker. Zorg ervoor dat je spaart voor de volgende reis naar Oslo, als die op je wensenlijstje staat van culinaire bestemmingen.

2 & 3. Zürich en Genève @ Zwitersland

Als je naar Zwitserland gaat, is het geen verrassing dat twee van de drie duurste foodiesteden in Europa en de wereld tot dit beruchte prijzige land behoren. Het hoge prijskaartje voor een reis naar Zwitserland is het echter wel waard! Als bakermat van de verrukkelijke chocolade en de heerlijke raclette, weten de Zwitsers wel wat goed eten is. Een driegangendiner voor twee kost in Zürich ongeveer €116,97, en een biertje kost in Genève €7,31. Ook hier is het dus even goed sparen, voordat je jezelf trakteert op een culinaire vakantie naar Zwitserland!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord