Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (9 - 11 september 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Cultuur: Openmonumentendag

Deze zondag vindt de 34e editie van Openmonumentendag plaats. Iedere tweede zondag van september openen bekende en minder bekende ergfgoedgebouwen en -monumenten gratis hun deuren. Deze editie staat volledig in teken van duurzaamheid. Op de website vind je een overzicht van alle deelnemers per provincie. Plan je dag goed, want er openen meer dan 500 locaties uitzonderlijk hun deuren!

Alle locaties en meer info via openmonumentendag.be.

 

2. Boek: Weg met beren op de weg

Jitske was dertig, vrijgezel en niet tevreden met de job die ze deed. Ze besloot dat het anders kon en vertrok samen met haar volgestouwde rugzak naar de andere kant van de wereld. Wat begon als een spannend avontuur, voelde al snel vertrouwd aan. Reizen bleek het ultieme tegengif te zijn voor de beren op de weg die ze al van jongs af aan zag. Een antidepressivum, dat haar niet alleen vrolijker maakte, maar haar ook meer zelfvertrouwen gaf. En haar tegelijkertijd belangrijke lessen leerde over bijzondere mensen en andere culturen. En vooral ook over zichzelf.

Uitgeverij Boekscout, €23,50. Te koop via o.a. bol.com

 

3. Muziek: Gent Festival van Vlaanderen @ Gent

Tijdens Gent Festival van Vlaanderen wordt de stad elk jaar even ondergedompeld in klassieke en hedendaagse muziek, maar ook jazz, wereldmuziek, muziektheater, ... komen er aan bod. Grote (inter)nationale sterren zakken af om in de mooiste zalen van Gent te spelen. Er is plaats voor intieme concerten en happenings op hidden locations. Voor het festival zetten Gentenaren hun binnentuinen open, kun je de zon zien opkomen in het Klein Begijnhof of neerstrijken in een van de prachtige salons aan de Kouter. Daarenboven is het dubbel feest, want het mini-evenement OdeGand wordt 20 jaar. Volgend weekend (op 16 en 17 september) zindert Gent van de concerten, animaties en activiteiten, om te eindigen met een gratis openluchtconcert en een vuurwerkshow.

65e Gent Festival van 10 tot en met 30 september. Meer info, het programma en tickets via gentfestival.be.

 

4. Eten: Dinner on the wheel @ Brussel

Nog tot en met vrijdag 16 september kun je in de hoofdstad terecht voor een uniek eetconcept. Bij Dinner on the Wheel eet je een vijfgangenmenu van sterrenchefs terwijl je ronddraait in een reuzenrad. Vanaf het Poelaertplein (aan het Justitiepaleis) heb je een uitstekend zicht over de hele stad. Van een dinner with a view gesproken!

Vanaf €225 per persoon. Meer info en reserveren via dinneronthewheel.com.

 

5. Muziek: Ubuntu Festival @ Boom

Twee dagen live muziek, een wereldmarkt, lekker eten, sfeer en gezelligheid ... dat is Ubuntu Festival in Boom.  Op het festival, dat plaatsvindt in het stedelijk park, komen rumba, salsa, soul, hiphop, jazz en reggae samen. Het festival wil daarnaast zo duurzaam mogelijk zijn en zet daarvoor onder andere herbruikbare bekers en droge composttoiletten in. Ook de afvalproductie wordt tot het minimum beperkt. 

Op zaterdag is het festival gratis, een ticket voor zondag kost €11. Meer info en tickets via ubuntufestival.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord