Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (30 juli - 1 augustus 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Ask an adventurer

Droom je soms ook van een leven als fulltime avonturier? Met dit boek lukt dat je misschien. In Ask an adventurer geeft Alastair Humphreys antwoord op veelgestelde vragen over het onderwerp. Hoe verdien je je geld als avonturier? Welke invloed heeft sociale media op je avonturen? Hoe vind je sponsors om je avonturen te steunen? Alastair Humphreys heeft zélf al een indrukwekkend aantal reizen achter de rug. Zo fietste hij de wereld rond, wandelde hij door heel India en roeide hij de Atlantische Oceaan over. Je kunt hem ook kennen als uitvinder van de term micro-avontuur, waar hij in 2011 een boek over schreef.

Eye Books, €13,64

 

2. Kids: Maanpad @ Mechelen

De hele zomervakantie lang kun je in Mechelen het Maanpad volgen. Het Maanpad is een zoektocht voor de allerkleinsten die je langs miniatuurkunst in de stad loodst. Volg onderweg de gouden bolletjes-route en ga op zoek naar de zes mini-wereldjes die verstopt zijn. ‘Door de wereld te verkleinen, vergroten we de verbeelding’, aldus de organisatie.

Haal je gratis zoekboekje op bij Visit Mechelen, Het Predikheren of café KUUB. Meer info via demaan.be. Drie andere kindvriendelijke wandelingen door Mechelen, vind je hier!

 

3. Podcast: de Taghi-podcast

Deze enorm interessante podcast is actueler dan ooit tevoren. Het is midsaadverslaggever Paul Vugts die in deze podcast meer komt vertellen over Ridouan Taghi, die hij al jaren op de voet volgt. De Nederlands-Marokkaanse Taghi wordt ervan verdacht verschillende criminele feiten te hebben gepleegd, waaronder moorden en liquidaties. De eerste aflevering verscheen meer dan een jaar geleden, op 26 juni. De laatste aflevering over Peter R. De Vries ging begin deze maand online, een dag nadat de misdaadjournalist neergeschoten werd in Amsterdam.

Alle podcastafleveringen vind je hier.

4. Expo: Fine arts museum @ Brussel

Haast je dit weekend nog snel naar De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Het is namelijk je laatste kans om de tentoonstellingen Aboriginalities (Australische schilderkunst), Bill Viola (videokunst), Pierre Alechinsky (Belgische hedendaagse kunst) of Thomas Houseago (hedendaagse kunst) te bezoeken. De volledige collectie van de verschillende musea samen bestaat uit maar liefst 20.000 kunstwerken!

Meer info en tickets via fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen.

5. Wandelen: Gruunrant @ Antwerpen

Antwerpen centrum wordt omringd door rustige natuur. De organisatie Groen Kruis (een samenwerking tussen de provincie Antwerpen en steden Wommelgem, Wijnegem, Deurne, Schoten, Merksem en Ekeren) wil deze gebieden bekender maken door zeven nieuwe wandelingen aan te bieden.  De wandelingen zijn tussen 8km en 17,5km lang en kun je gratis downloaden of verkrijgen in de gemeenten en districten.

Alle info en wandelingen via gruunrant.org.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord