Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • Hallerbos

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (22 - 24 april 2022)!

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Festival: Hear Here

Ben jij klaar voor een van de grootste geluidskunstexpo's ooit in België? Vanaf 23 maart exposeert kunstencentrum STUK met Hear Here veertien geluidskunstenwerken van Belgische en internationale kunstenaars op tien verschillende erfgoedlocaties in Leuven. De route leidt je ook langs heel wat verrassende en verborgen plekjes. Een laagdrempelig kunstenparcours voor jong en oud, voor kunstliefhebbers en toevallige passanten. 

Meer info via hearhere.be.

Hear Here

 

2. Online event: Let's Travel

De reismarkt lag even stil, maar komt nu weer helemaal op gang. Wegwijzer vzw wakkert je reislust nóg meer aan met het online reisevenement Let's Travel. Je bekijkt verschillende reisreportages en luistert naar interviews met ervaren reizigers over uiteenlopende thema's en diverse landen. Elke online presentatie duurt zo'n 45 minuten. 

Een standaard ticket kost €12. Ben je jonger dan 30 jaar, dan is het evenement gratis.
Schrijf je online in via wegwijzer.be.

3. Boek: De reis om de wereld in 80 treinen

Eind maart verscheen De reis om de wereld in 80 treinen. Schrijfster Monisha Rajesh trok van Londen naar de vlaktes van Mongolië en verder. Merkwaardig is dat ze dat voornamelijk deed met de trein. Samen met haar vriend ontdekte ze zo 's werelds mooiste spoorwegen. In slechts zeven maanden tijd gingen ze bijna twee keer de wereld rond. Ze sloten veel nieuwe vriendschappen, maar ontmoetten ook irritante en innemende reizigers. Laat je meenemen in dit verslag van het leven, de geschiedenis en de cultuur van de landen die Rajesh bezocht. 

Uitgeverij Ambo | Anthos, €22,99

 

4. Baden in wijn @ Valkenburg

Sinds deze week kun je op de top van de Valkenburgse Cauberg in Nederland een unieke wellness-ervaring ondergaan. Je laat je letterlijk onderdompelen in een bad van wijn. De Limburgse bedrijven Thermae 2000 en Wijndomein St Martinus werken samen aan deze unieke en duurzame beleving. Het wijnbad wordt gevuld met pulp van de Monarch druif, dat overblijft na het persen. In de schil van de druif zit resveratrol, een krachtig antioxidant dat de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van UV-straling. 

Meer info via thermae.nl

Wijnbaden

 

5. Hyacinten in het Hallerbos

Het is weer zover: de hyacinten in het bekende Hallerbos staan in bloei. Jammer genoeg is dit een fenomeen van korte duur, want de bloemen bloeien zelden langer dan twee weken. Wil je het natuurspektal dit jaar nog bewonderen? Dan is dit weekend je laatste kans. 

Je kunt het Hallerbos gratis bezoeken. Meer info via hallerbos.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord