Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze zes tips om er een topweekend van te maken (13 - 15 mei)!

  • Akyna Peeters
    TekstAkyna Peeters

1. Boek: Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld van José Luis González Macías

Dit boek bundelt meer dan dertig waargebeurde verhalen over vuurtorens. Naast de indrukwekkende verhalen, is het boek ook nog eens verbluffend visueel, zodat je volledig kunt wegdromen. 

Prijs: € 22,99, Lannoo Uitgeverij

2. Event: CIRKL festival

 

Een bruisend en kwalitatief programma voor jong en oud, dat is CIRKL festival. Verschillende internationale en nationale circusartiesten zakken dit weekend af naar Leuven om je met een creatieve bries van je stoel te blazen. Met de Velodroom als centrale festivallocatie kan het niet anders dan één groot feest worden. Is sit back and relax niet meteen je favoriete bezigheid? Geen zorgen, er zijn heel wat workshops die de circusartiest in jou naar boven halen. 

Prijs afhankelijk van activiteit, meer info via cirklcircus.be.

  • Kris Dewitte

3. Film: Senior Year

 

Vandaag verschijnt de nieuwe film Senior Year op Netflix. De komedie gaat over een cheerleader die in coma raakt na een mislukte stunt. Na twintig jaar ontwaakt ze en is ze vastberaden om op 37-jarige leeftijd haar droom waar te maken: prom queen worden! Maar hoewel haar leven heeft stilgestaan, geldt dat niet voor de rest van de wereld …

Te bekijken op Netflix

4. Eten en drinken: Streat Fest

 

In Brussel kun je dit weekend dan weer terecht voor streetfoodfestival Streat Fest. Nog tot zondag is Tour & Taxis the place to be. Naast een lekker natje en een droogje, kun je ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een van de vele workshops. Buikje rond gegeten? Dan kun je een kleine verteerpauze inlassen en genieten van de artisanale markt, optredens en dj-sets.

Bestel hier je tickets. 

 

5. Op stap: wandelnetwerk Kempense Kolonies

 

Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Kolonies in het grensgebied met Nederland serveert extra routes, natuur, beleving én comfort. Het verbindt alle blikvangers, van de fotogenieke valleien van de riviertjes Mark en Merkske tot de verlaten kleiputten langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Weelderig groen, fascinerende verhalen en talloze sfeervolle plekjes en paadjes.

Meer info via kempen.be

 

6. Event: Sint-Dimpna OMMEGANG

 

Ben je een grote fan van geschiedenis? Dan moet je zondag in Geel zijn, want daar vindt de vijfjaarlijkse Sint-Dimpna Ommegang plaats. Dat is een stoet van drie kilometer doorheen de straten van het centrum. De Ommegang vertrekt om 14u30 en eindigt rond 16u30 op de Markt. Deze editie staat in het teken van vernieuwing: de traditionele processie, aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met behulp van moderne technieken. Naast een stoet vol pracht en praal, voorziet Geel je nog van een groot middeleeuws feest, met optredens en animatie. Dompel jezelf onder in de eeuwenoude geschiedenis en engageer je samen met de 1500 vrijwilligers om de traditie in ere te houden.

Meer informatie vind je via dimpnadagen.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord