Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • iStock

Onze vijf tips om er een top verlengd weekend van te maken (12 - 15 augustus 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Bloementapijt @ Brussel

Dit weekend kun je in onze hoofdstad opnieuw het gigantische bloementapijt bewonderen. Om de twee jaar wordt de grote markt versierd met een miljoen begonia's. Het tapijt is 77 meter op 24 meter groot en wordt in verschillende stappen door ongeveer 120 vrijwilligers op amper vier uur tijd gerealiseerd. Speciaal voor de 50ste verjaardag koos de organisatie dit jaar om met de bloemen te verwijzen naar het allereerste tapijt uit 1971. Wie wil kan het bloementapijt ook vanop het balkon van het stadhuis bekijken, al moet je daar op voorhand wel tickets voor kopen. 

Meer info en tickets via flowercarpet.brussels

 

2. Kids: Riddermuiszoektocht @ Kasteel van Horst

Na een eerste succesvolle editie in Oostende met meer dan 10.000 bezoekers, slaat Ridder Muis haar interactieve expo nu op in het Kasteel van Horst (Holsbeek). Ridder Muis en de andere personages uit de populaire tv-serie sleuren je mee in hun middeleeuwse wereld. Ze dagen je uit om te kijken, aan te raken, te zoeken, springen, hinniken, grinniken, galopperen, tekenen, klimmen, vallen, opstaan, vinden ... en vooral om te doen.

Meer info en tickets via riddermuisexpo.be.

3. MAïsdoolhof @ Peer & Kortenberg

Ooit al eens proberen ontsnappen uit een maïsdoolhof? Dat kun je nog de hele zomer lang uittesten in de doolhoven van Peer en Kortenberg.  Het maïsdoolhof in Kortenborg is gratis. Parkeren doe je aan Parking De Boogstok. In Peer betaal je €3 per persoon. Behalve in het doolhof kun je je hier ook amuseren op de trampoline, bij de diertjes of op het zonnige terras.

Meer info over het doolhof in Peer vind je hier, surf voor Kortenberg naar kortenberg.be.

 

4. Feest aan de haven @ Turnhout

Het hele verlengde weekend lang is het feest in de haven van Turnhout. Op de planning staan onder andere  live optredens, foodtrucks, kinderactiviteiten, barbecue, rommelmarkt en een ontbijt. En dat allemaalain de knappe omgeving van de haven. 

Meer info via jachthaventurnhout.com.

 

5. Verjaardagsfeest @ Achouffe

Ook in de brouwerij van Achouffe (waar het bier La Chouffe wordt gebrouwen) is er dit weekend feest, ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de brouwerij. Voor de kleintjes zijn er verschillende springkastelen voorzien. De grootsten kunnen zich dan weer wagen aan de wedstrijd bierbakstapelen. Het huidige record staat op 29 bakken, geraak jij hoger?

Meer info via chouffe.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord