Terug naar overzicht

Nieuwe functie op Airbnb zet in op telewerkers

Door corona zijn we massaal beginnen thuiswerken en werd ook duidelijk dat je niet altijd in een kantoorgebouw moet zitten om je job te kunnen doen. Daar speelt Airbnb handig op in. Vanaf nu kunnen reizigers die hun verblijf boeken hun vakantie verdelen tussen twee woonruimtes.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Werken op locatie

'Split stays', zo heet de functie om te switchen tussen verschillende woningen tijdens een verblijf van langere duur. Een maand lang of langer verblijven in eenzelfde huis is namelijk meestal moeilijk. Andere reizigers hebben misschien al een datum geboekt, terwijl jij er nog zou willen blijven. 

Nathan Blecharczyk, mede-oprichter en Chief Strategy Officer is ervan overtuigd dat mensen ook na de coronapandemie vanop afstand willen werken. Airbnb zag dat boekingen langer dan 28 dagen een recordaantal bereikte. 

De functie is onderdeel van een vernieuwingscampagne en zal ervoor zorgen dat zowel de app als de website er anders zullen uitzien. Zo kun je nu ook kiezen in welk type huis je wilt verblijven, welke functies je woonplaats nodig heeft en welke activiteiten er in de buurt moeten zijn.

Met een gerust hart huren en verhuren

Het is niet de eerste keer dat Airbnb met een nieuwe functie op de proppen komt. Vorig jaar nog lanceerde het AirCover, een verzekeringsproduct voor verhuurders. Op die manier wouden ze mensen overtuigen zich aan te sluiten en hun woning te verhuren. Vaak zijn mensen namelijk terughoudend omdat ze bang zijn voor eventuele schade. Door AirCover viel deze bezorgheid weg. 

Deze AirCover is nu ook voor gasten. Denk aan annuleringen van verhuurders, problemen tijdens check-in én ze hebben toegang tot een veiligheidslijn. Is je verblijf niet zoals het is op foto, dan geeft Airbnb je geld terug of gaan ze op zoek naar een gelijkaarde accommodatie zodat je alsnog van je verblijf kunt genieten. 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord