Terug naar overzicht

Op reis naar 9 kleurrijke bestemmingen

  • Procida, Italië

Aangezien het weer in eigen land tegenwoordig maar grauw en grijs is, gingen wij op zoek naar de meest kleurrijke reisbestemmingen. Van deze negen word je sowieso goedgezind! 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Cinque Terre @ Ligurië, ItaliË

Cinque Terre bestaat uit vijf bontgekleurde vissersdorpjes: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso, gelegen aan de Italiaanse kust. Rond de dorpjes ligt het Nationaal Park Cinque Terre, sinds 1977 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Cinque Terre is bijzonder mooi en dat vertaalt zich ook in de hoeveelheid toeristen die langskomen. Ben je niet gek op drukte? Probeer je bezoek dan in het laagseizoen te plannen. Je kunt gemakkelijk van het ene dorpje naar het andere wandelen. Ook met de boot de dorpjes bezoeken is een aanrader, vanaf het water heb je namelijk een fantastisch uitzicht. 

Een vakantie naar Ligurië en de Italiaanse bloemenriviera boek je o.m. via TUI.

2. Willemstad @ Curaçao

De hoofdstad van Curaçao wordt ook wel eens het 'Amsterdam van het westelijk halfrond' genoemd. Dat komt omdat er heel wat kenmerkende bouwwerken van Nederlandse oorsprong zijn. Ook Spaanse en Portugese invloeden vind je terug in de gekleurde historische gebouwen. Wist je trouwens dat de gevels van de huizen hier eerst wit waren? In 1817 voerde de gouverneur een wet in om alle gebouwen in de stad te kleuren. De reden? De hofarts vermoedde dat het weerkaatsende zonlicht oogaandoeningen zou veroorzaken. De claim bleek niet te kloppen, maar we hebben er daardoor wel een gekleurde stad bij.

Reizen naar Curaçao worden o.m. aangeboden door Corendon.

3. Villajoyosa @ Spanje

Iets dichter bij huis vind je het kustplaatsje Villajoyosa. Het heeft enorm veel weg van Willemstad, maar hier sta je op amper drie uur vliegen. Naast de gekleurde huizen, palmbomen en witte stranden, heeft Villajoyosa ook een zeevaarttraditie én een befaamde chocolade-industrie. 

Vakanties naar Villajoyosa boek je o.a. via Sunweb.

4. Menton @ Frankrijk

Gelegen aan de Italiaanse grens ligt de parel van Frankrijk. Menton is nog vrij onontdekt, maar daarom niet minder de moeite waard. Ga zeker naar de haven, waar je zicht hebt op de oude stad met haar vele kleurrijke huizen. Menton heeft als symbool de citroen, het is namelijk het enige gebied in Frankrijk waar deze groeien. In februari kun je er ook terecht voor het citroenenfeest.

Vakanties naar Menton boek je o.a. via Pierre & Vacances en TUI.

5. Wroclaw @ Polen

Als je aan Polen denkt, denk je misschien niet direct aan kleur. Nochtans zou je aangenaam verrast zijn als je Wroclaw ziet. Ga zeker kijken naar de Wroclawska Fontanna, de grootste fontein van Polen. 800 lampen verlichten de 300 spuitmonden, in combinatie met projecties, muziek en soms zelfs vuurwerk is dit een echte must visit.

Naar Wroclaw reis je onder meer met Interhome.

6. Procida @ Italië

Amper 4 km² groot is Procida en toch mag ook dit kleine stadje en eiland niet ontbreken in de lijst. De stad werd in 2022 tot culturele hoofdstad van Italië gebombardeerd. Het is de allereerste keer dat deze titel naar een eiland gaat. De grootste haven is de Marina Grande, zeker een aanrader. Ben je op zoek naar kleur, dan moet je in de Marina Di Corricella zijn, de bekendste haven van de stad. Daar vind je namelijk heel wat gekleurde huisjes én bootjes. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de abdij en het paleis.

Zin om de Europese culturele hoofdstad voor 2022 te ontdekken? Contacteer dan o.a. Zuiderhuis en Caractère.

7. Nyhavn @ Kopenhagen

In de hoofdstad van Denemarken vind je de kleurrijke haven én belangrijke toeristische trekpleister. Je kunt er in de zomer genieten op een terrasje én het is ook een populaire uitgaansplaats. De bekende dichter en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen woonde in verschillende huizen aan Nyhavn.  

Touroperators die Kopenhagen aanbieden zijn o.a. Nordic, TUI en Connections.

8. Bo-Kaap @ Kaapstad

In Bo-Kaap, een stadsdeel van Kaapstad, vind je kleine huizen in felle kleuren. Vroeger stond deze buurt bekend als de Maleisische buurt, tegenwoordig is het nog altijd het historisch centrum van de Kaap-Maleise cultuur. Zo'n 90% is moslim en Bo-Kaap telt dan ook tien moskeeën. 

Onder meer ConnectionsTUIDjoser en Live To Travel bieden rondreizen aan in Zuid-Afrika.

9. Havana @ Cuba

We hebben de parel van Frankrijk al gehad, maar ook de parel van de Caraïben komen we tegen in dit lijstje. Fans van geschiedenis, cultuur en architectuur moeten zeker naar Havana afzakken. In het oude centrum kun je urenlang rondwandelen tussen de kleurrijke gebouwen én kun je ook heel wat locals ontmoeten die buiten muziek maken. Zelfs de auto's zijn hier uitgerust in vrolijke kleurtjes. Maak een ritje in een felgekleurde oldimer en geniet van de stad.

Cuba, een droombestemming voor velen, is te boeken via o.a. TUI, Djoser en Connections.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord