3x doen aan Lac de l'Eau d'Heure

Scroll naar beneden

De Meren van Eau d'Heure vormen het grootste watergebied van België. Ze ontstonden in de jaren zeventig nadat er in Froidchapelle een stuwdam gebouwd werd. Naast zwemmen, kajakken en zeilen in en op het water, valt er ook langs de 70 kilometer lange oevers vanalles te beleven. Wij gingen op ontdekking.

  • Nona Heremans
    Tekst & foto'sNona Heremans

1. Fietsen rond het meer

Een fietstochtje rond de meren van l'Eau d'Heure is ideaal voor wie houdt van een rustige omgeving met een goede fietsbaan die niet al te veel stijgt. Beginnen deden wij aan onze verblijfplaats waar we de fietsen huurden (Golden Lake Village, je leest er onderaan in dit artikel meer over) en reden rond het meer van de Plate-Taille. Dat is het meer dat ontstond door de bouw van de dam en waar het tegengehouden water zich verzamelt. Tijdens een tocht van ongeveer 16 kilometer passeren we een zeil- en golfclub, de stuwdam in Froidchappelle, enkele terrasjes voor een pauze en vooral heel veel mooie uitzichtpunten langs het meer. Onderweg valt vooral op hoe stil het er is en hoe weinig mensen we tegenkomen. Het lijkt wel of we de 1800 hectaren water voor ons alleen hebben, zalig!

Wij volgende de groene rechthoeken. Je vindt de route terug via ravel.wallonie.be of vraag een plannetje bij de receptie van Golden Lake Village.

2. Klimmen door de boomtoppen

Natura Parc is een avonturenpark gelegen aan de oever van het meer en naast Golden Lake Village. Bij onze aankomst krijgen we enkele instructies om de kabels en systemen te begrijpen. Na een korte oefening over een laag parcours, mogen we vrij in het park rondlopen. In totaal zijn er negen hoogteparcours van verschillende moeilijkheidsniveaus. Je herkent de routes door middel van de verschillende kleuren en diertjes die bij de start staan aangeduid. Op die manier weten we hoe moeilijk of gemakkelijk een route is. Bij elke route wandelen we van boom naar boom via verschillende opstellingen. Sla zeker het deathrideparcours niet over, want die laat je twee keer over de meren vliegen. Ook voor de allerkleinsten zijn er enkele parcours voorzien. En voor wie het écht extreem mag zijn, kan de Tarzansprong proberen. Daarbij spring je van een 20 meter hoog platform en word je opgevangen door het touw aan je harnas. Reken op een viertal uur om het hele park te ontdekken.

Een standaardticket kost €37, voor jongeren onder 15 jaar kost een ticket €32 en het kinderparcours afleggen kost €16. Meer info en tickets via naturaparc.be.

3. Genieten in de wellness

Na twee sportieve activiteiten, mag het wel wat rustiger. Golden Lake Village heeft haar eigen spa-wellness. Spa Cinq-mondes is allesbehalve de grootste wellness die we al bezochten, maar wel één van de mooiste en properste. Omdat er maximaal veertien personen tegelijkertijd in de wellness mogen, is het er op ieder moment rustig. Je vindt in de wellness twee sauna’s, een stoombad, jacuzzi, zwembad en ligbedden. Wie wil, kan de ervaring verlengen met een massage, gelaatsverzorging of float spa. Dé ideale afsluiter voor een fantastisch weekend vlakbij. 

Voor twee uur in de wellness betaal je €35 per persoon. Vergeet je plekje hier zeker niet op tijd te reserveren, dat kan via goldenlakeshotel.be

Praktisch

Wij verbleven twee nachten in Golden Lakes Village, een vakantiepark aan de oevers van de meren. In het park staan 150 huizen voor vier, zes of acht personen. De huisjes zijn voorzien van bedlinnen, handdoeken en een ingerichte keuken. Bij je reservering van een huisje, kun je bovengenoemde activiteiten mee vastleggen. Alles bevindt zich op wandelafstand van de huizen, de ideale uitvalbasis dus om de meren te ontdekken! Wie zich liever helemaal ontspant, kan een kamer in het bijhorende hotel boeken. Alle info vind je op goldenlakesvillage.com.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord