Terug naar overzicht

6 ongewone activiteiten voor als het eens wat anders mag zijn

De helft van de zomervakantie is ondertussen gepasseerd. Nog op zoek naar andere activiteiten dan een bezoek aan de dierentuin, gaan zwemmen of naar de bioscoop? Hieronder tippen we zes ongewone activiteiten in eigen land.

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Bijlwerpen

Misschien is deze activiteit niet helemaal kid proof, maar de volwassenen mogen ook eens iets hebben. Bijlwerpen komt oorspronkelijk uit de houthakkerswereld. Maar de laatste jaren is het steeds populairder geworden. Het doel is simpel: je gooit je bijl in het midden van de roos, of dat probeer je toch. In verschillende landen bestaan er ook al competities rond. Let wel op! Bijlwerpen is niet zonder gevaar. Doe dit dus niet thuis in je tuin, maar ga naar een plek waar ze dit aanbieden en alle veiligheidsregels worden nageleefd. 

Bijlwerpen kun je onder andere doen in Antwerpen, Brussel, Eeklo en Gullegem. Voor meer info, woodcutter.be en lumberjacks.be.

 

2. Smash room 

We gaan er niet flauw over doen, we hebben allemaal dagen waarop we het liefst iets kapot willen slaan. Of het nu een stressvolle dag was op het werk, ruzie met je partner of het leven gewoon even te veel is. Dan is een smash room of anger room wel iets voor jou. Daar heb je namelijk de toestemming om alles kort en klein te slaan. Daarna ben je gegarandeerd opgelucht.

Een smash room vind je in onder andere Wingene en Gent. Meer info op rageroomwreckit.be.

 

3. Bubble soccer

Een potje voetballen kan - bij wijze van spreken - iedereen. Maar is het nog altijd zo simpel als je in een opgeblazen bal zit? Bij bubble soccer zit je bovenlichaam vast in een plastieken bal. Je benen zijn vrij zodat je kunt lopen, springen en tegen de bal kunt sjotten. Doordat je ingepakt zit, kun je elkaar eenvoudig doen omvallen door tegen elkaar op te springen. Plezier gegarandeerd.

Bubble soccer kun je spelen als teambuilding bij verschillende gespecialiseerde bedrijven, maar je kunt bumperballs ook huren voor thuis.

 

4. binnenspeeltuin voor volwassenen

Wij snappen nog altijd niet waarom je vanaf een bepaalde leeftijd niet meer welkom bent in de doorsnee binnenspeeltuin. Maar we begrijpen dat samen met kinderen in een binnenspeeltuin zitten ook niet het meest veilige is. Daarom zijn we dan ook enorm blij om te zien dat binnenspeeltuinen voor volwassenen een ding zijn. Je moet er wel voor naar Nederland rijden, maar dat hebben wij er graag voor over.

Een binnenspeeltuin voor volwassenen heb je in Breda, meer info op bouncevalley.nl

 

5. Railbiken

Bij railbiken rijd je met de fiets op treinsporen. Op zo'n bike zit je niet alleen, meestal zijn er minstens twee fietsers nodig en kunnen er ok nog kinderen mee die niet moeten trappen. Er zijn ook grotere bikes waar je met meer op kunt zitten. Het is de ideale acitiviteit om van het uitzicht te genieten én ook actief bezig te zijn. In ons land zijn er verschillende plaatsen waar je op zo'n railbike kunt springen, onder andere in Bilzen, Anhée en Kapellen.

Meer informatie, railbikelimburg.be, draisines.online en spoorfietsen.be.

 

6. Blotevoetenpad

Tijdens een blotevoetenpad wandel je op - jawel hoor - je blote voeten. Je wandelt op verschillende ondergronden en je beleeft de natuur zo op een andere manier. Een aanrader om met je kinderen te doen. 

Blotevoetenpaden heb je in onder andere Zutendaal en Boom. Meer informatie op lieteberg.be en deschorre.be

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord