Terug naar overzicht

8 originele steden voor een citytrip in Europa

  • Lucerne @ Zwitserland

Het is zomer en dat betekent voor de meeste mensen: tijd voor vakantie! Misschien dacht je eraan om een stedentrip te doen. Je kunt naar Parijs, Rome of Lissabon gaan, maar je kunt ook kiezen voor een meer originele stedentrip in Europa. Wij geven je acht leuke ideeën. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Sofia @ Bulgarije

Om te beginnen een van de oudste steden in Europa. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en perfect voor een originele stedentrip in Europa. Hoogtepunt is de grote St. Alexander Nevski kathedraal. Daarnaast heeft Sofia ook andere mooie architectuur en oude straatjes, waar je doorheen wilt wandelen. En alcoholliefhebbers kunnen daarnaast een glaasje rakija proberen. Pas wel op: het is héél sterke drank. Handig om te weten: als je geen drankje meer wilt, knik dan met je hoofd. Ons gebaar voor ‘nee’, betekent in Bulgarije namelijk ‘ja’. 

 

2. Zagreb @ Kroatië

Wanneer je denkt aan Kroatië, denk je misschien eerder aan een zonvakantie. Al kun je hier ook heen voor een stedentrip. Kies in dat geval voor het iets minder populaire - maar zeker de moeite waard - Zagreb. Alleen al het bijzondere Museum of Broken Relationships is het waard om een reis te boeken. In dit museum vind je allemaal persoonlijke spullen uit gebroken relaties van over de hele wereld. Vergeet je zakdoeken niet!

 

3. Perugia @ Italië

Voor een originele stedentrip in Italië moet je in Perugia zijn, niet ver van Rome en Florence. Deze mooie stad ligt bovenaan een heuvel, waardoor je gegarandeerd een prachtig uitzicht hebt. Perugia is een verzameling van straten met cobblestones en wenteltrappen. Liefhebbers van historische steden halen hier hun hart op!

 

4. Aarhus @ Denemarken

In Denemarken heb je natuurlijk Kopenhagen, maar de tweede grootste stad is Aarhus. En ook dat is een goede optie voor een originele stedentrip. Zowel voor fans van de zee als de natuur is dit de perfecte vakantieplek. Aarhus heeft namelijk de best of both worlds. Verken de stad op de fiets, want ook Denemarken is een echt fietsland! En neem dan even een kijkje bij The Dome. Dit is een bijzondere hideaway bij het water, waar je onder andere wat kunt eten en drinken.

 

5. Cordoba @ Spanje

Wil je er zeker van zijn dat je thuiskomt met een zongekuste huid? Dan moet je in het zuiden van Spanje zijn. En nee, je hoeft niet per se naar Málaga of Sevilla. Ga naar het minder bekende Cordoba! Lekker struinen door de smalle straten die voelen als een doolhof, om vervolgens de Alcazar tuinen te bezoeken. Ook ’s avonds moet je hier zijn voor een spectaculaire lichtshow. En tussendoor eet je ergens tapas onder de zon. ¡Deliciosa!

 

6. Gdansk @ Polen

Polen is in het algemeen enorm underrated, maar ook in Gdansk kun je terecht voor een fijne stedentrip als je Warshau en Krakau al hebt gezien. Houd je van een weids uitzicht? Beklim dan de toren van St. Mary’s Church. Het geeft je een mooi zicht op deze unieke, historische stad mét leuke, gekleurde huisjes.

 

7. Lucerne @ Zwitserland

Het stadje Lucerne in Zwitserland zorgt voor een bijzondere stedentrip in Europa. Hier vind je namelijk de oudste, houten brug van Europa – de Chapel Bridge – die in 1993 bijna helemaal was platgebrand. Gelukkig bestaat hij nog en kun je eroverheen wandelen. Een must-do! Lucerne is de perfecte plek om te starten aan je journey door de Zwitserse natuur. Het ligt mooi tussen de Zwitserse Alpen en een groot meer. Een droomvakantie voor natuurliefhebbers.

 

8. Bergen @ Noorwegen

De stad Bergen in Noorwegen is er eentje waar je direct verliefd op wordt! Kijk naar al die gekleurde huisjes met op de achtergrond … bergen. Het is een wonder dat dit stadje nog zo onontdekt is. Toch hoort Bergen écht in dit lijstje. Als je hier bent, moet je zeker even op een boottochtje voor de fjorden. In Bergen vaar je er precies tussendoor. Perfect!

 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord