Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Nona Heremans

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (21 - 23 januari 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Podcast: Sweet bobby

Sweet Bobby is een meeslepende Engelse podcast waarin je het waargebeurde verhaal hoort van Kirat Assi. Kirat had jarenlang een online relatie met Bobby. Wanneer ze na al die jaren besluit om hem in levende lijve te gaan opzoeken, valt de 'echte' bobby compleet uit de lucht en weet niet waarover Kirat het heeft. Met wie ze dan wel al die jaren een online relatie had, ontdekt ze iets later. Je gelooft je oren bijna niet!

2. Expo: Wild @ Villers-la-ville

Nog tot 13 februari loopt er in de ruïnes van de Abdij van Villers-La-Ville een tijdelijke tentoonstelling van dierenfotograaf Michel d’Oultremont. Over de site - die sowieso de moeite is - staan 35 grote fotocanvassen verspreid. Fotograaf Michel trekt naar afgelegen plekken, ver weg van de bewoonde wereld om daar dagenlang (soms zelfs wekenlang) te vertoeven, wachtend op dat ene wilde dier. Zijn foto's zijn trouwens nooit bewerkt en dus 100% natuurlijk, letterlijk én figuurlijk!

Een standaarticket voor een bezoek aan de abdij kost €9. Meer info en tickets via villers.be.

 

3. Boek: Het huis aan het einde

Het huis aan het einde ligt sinds vorige week in de boekenwinkels en is het eerste boek van Nederlander Irwan Droog. Irwan liet zijn geboorteland en de drukte van de stad achter zich om samen met zijn vriendin en hond naar Noorwegen te verhuizen. En niet zomaar op het vasteland of in een grote stad, maar wel op een miniscuul eilandje. Omgeven door de natuur gaat hij op zoek naar de geschiedenis van het eiland en leert hij de bewoners ervan beter kennen.  

Uitgevrij Thomas Rap, €22,99

 

4. Wandelen: Kip @ Puurs

In de Antwerpse gemeente Puurs kun je nog tot 27 februari genieten van gratis kunst. Voor de zevende editie van het kunstfestival KIP (Kuns in Puurs), werden er in het centrum van Puurs kunstwerken geplaatst van nationale en internationale artiesten. Bij ieder werk vind je een QR-code die je meer informatie geeft over de kunstenaar en zijn installatie.  Een plannetje met alle werken kun je gratis afhalen in de bibliotheken en het toerismekantoor. 

Meer info via uitinpuurssintamands.be.

 

5. Expo: Inside Magritte @ Luik

La Boverie is een prachtig museum in Luik dat gevestigd is op een eiland in de Maas. Het oude gebouw staat er als sinds 1905 en kreeg enkele jaren geleden een moderne glazen aanbouw. Momenteel kun je er terecht voor de tijdelijke tentoonstelling Inside Magritte te bewonderen. De Belgische kunstenaar is bij het grote publiek bekend voor zijn surrealistische schilderijen, tijdens deze tentoonstelling komen ze ook écht tot leven met behulp van moderne technologieën.

Nog tot 6 maart. Een standaardticket kost €15. Meer info en tickets via expo-insidemagritte.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord