Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • Bokrijk

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (15 - 17 april 2022)!

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Wandelen: Koninklijke Serres van Laken

Naar jaarlijkse traditie openen de Koninklijke Serres van Laken opnieuw hun deuren voor het publiek. Van 15 april tot en met 8 mei kun je in het prachige staaltje architectuur twee verschillende wandelingen maken. De korte wandeling leidt je door de serres en duurt ongeveer anderhalf uur. De lange wandeling start in de tuinen van het Koninklijk Domein en duurt een uurtje langer. Je ziet de serres vanop een afstand en ontdekt bijzondere plekken, zoals de tempelruïnes en de rozenboog. Op 28 april is er ondersteuning voor personen met een beperkte mobiliteit met een aangepast parcours en begeleiding. 

Vooraf reserveren is verplicht. 
Reserveer je bezoek hier

 

2. Kids: eierzoektocht @ Brussels

In Hotel Indigo Brussels kun je op 17 april tussen 14u en 17u op eierzoektocht. De paashaas kwam langs en liet voor zowel jong als oud heel wat lekkers achter. Deelnemers hebben toegang tot de volledige benedenverdieping en elk gevonden ei levert een leuke verrassing op. Aan het einde van de jacht kunnen (de volwassen) deelnemers genieten van een hoppig biertje. De jacht begint bij de bar van Urban Picnic om 14u. De ideale gelegenheid om de hele familie nog eens op te trommelen! 

Inschrijven is gratis en kan via serrabrussels.be
Volg @serrabrussels op Instagram om geen aanwijzingen te missen. 

3. Boek: Omwegen- Naar het Einde van de Wereld

Nederlanders Karin-Marijke en Coen ruilden hun normale leven in 2003 in voor een nomadisch bestaan. In hun oude Land Cruiser trekken ze de wereld rond terwijl ze schrijven en fotograferen voor nationale en internationale tijdschriften. In hun nieuwe boek volg je het koppel mee op hun reis door Zuid-Amerika. Tijdens hun 75.000 kilometer lange tocht, die langs de Andes van Chili en de pampa's van Argentinië loopt, stort de oude Land Cruiser plots in. Of Karin-Marijke en Coen hun huis op wielen weer heel terugkrijgen lees je in Omwegen - Naar het Einde van de Wereld. 

Landcrusingadventure, € 24,95. 

Omwegen

 

4. Paasdagen in Bokrijk

De paasvakantie goed afsluiten? Dat doe je in Bokrijk. In het Openluchtmuseum sla je een praatje met de herder of ga je langs bij de pottenbakker of lederbewerker. Scan de QR-codes en neem deel aan leuke paasactiviteiten. Tel je alle paaseitjes die je onderweg tegenkomt, dan maak je kans op een Bokrijkabonnement. Bewonder de pasgeboren diertjes en beleef dit weekend een uniek paasfeest met het hele gezin. 

Het standaardtarief is €15. Kinderen tot 12 jaar oud betalen €3. 
Info en tickets via bokrijk.be.

5. Film: 1917

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de Britse soldaten Schofield en Blake een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. De twee jonge soldaten moeten een boodschap overbrengen die van groot belang is voor het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten. In een race tegen de klok steken ze het vijandelijk gebied over en proberen ze het eindpunt te bereiken. Dit indrukwekkende oorlogsdrama geregisseerd door Sam Mendes won maar liefst 17 prijzen!

De première van 1917 kun je op 15 april om 20u35 bekijken op Play4. 

1917

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord