In het spoor van De Mol: La Gomera

Scroll naar beneden

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen Gilles De Coster en zijn kandidaten door op de Canarische Eilanden. Wij volgen hen op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Voor de voorlaatste aflevering trokken de kandidaten vanuit Gran Canaria (waar je vorige week in dit artikel al meer over las) naar een nieuw eiland: La Gomera. Dat is het tweede kleinste eiland van de Canarische Eilanden en net zoals Gran Canaria heeft La Gomera een ronde vorm en is het bergachtig. Het binnenland is bezaaid met diepe kloven en steile hellingen. Omdat het eiland moeilijker te bereiken is dan de andere Canarische Eilanden, is het er minder toeristisch en dus een pak rustiger. Nochtans is het eiland, vooral omwille van de prachtige natuur, zeker een bezoekje waard. Nationaal Park Garajonay vormt sinds 1981 het centrum van La Gomera en wordt beschermd door Unesco. Het park bestaat uit een dichte jungle van laurierbomen. Het eiland heeft maar liefst 650 kilometer aan gezellige wandelpaden. De prachtige uitzichten en ongekende rust maken van La Gomera hét wandeleiland van de regio.

De cultuur

Naast prachtige natuur heeft het eiland ook een zeer rijke cultuur. Het waren de Guanchen die La Gomera oorspronkelijk bewoonden. De bevolking is waarschijnlijk afkomstig uit Noord-Afrika en kwam rond 500 na Christus op het eiland aan. De Guanchen waren herders en leefden in grotten. Zoals we in de  aflevering konden zien, gebruiken de inwoners een speciale fluittaal, Silbo genaamd. Die taal werd in het leven geroepen om over de diepe valleien heen te communiceren. Ook de Spaanse veroveraars die het eiland bezetten, namen de fluittaal over. Zo kon het Silbo overleven en beheersen de inwoners het vandaag de dag nog steeds. Enkele jaren geleden was de taal met uitsterven bedreigd. De regering maakte het vanaf dan een verplicht vak op school, waardoor de taal weer helemaal terug is. 

Bergwandeling Benchijigua

Terwijl Sven en Manu een opdracht speelden op het bed aan zee, maakten Yens en Uma een pittige tocht door het ruwe binnenland. Ze wandelden naar Benchijigua, een klein dorpje in de bergen. Een wandelpad van twaalf kilometer brengt je vanuit Playa Santiago, aan de kust naar het bergdorpje. Onderweg kom je heel wat interessante plekken tegen, zoals terrasvelden, een watermolen en een stuwdam. Je leest hier meer over de intensieve tocht.

La Gomera bezoeken

Plannen om La Gomera zelf te bezoeken? Surf dan naar de toeristische website van de het eiland of naar die van Visit Spain.

La Gomera heeft één luchthaven, uitsluitend voor vluchten binnen de Canarische Eilanden. Je moet vanuit België dus eerst naar een van de grotere eilanden vliegen. Je kunt ook een overzetboot nemen vanuit de naburige eilanden La Palma of Tenerife. 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord