Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Tejeda en Arucas op Gran Canaria

De Mol is dit jaar aan zijn tiende editie toe en het belooft weer spectaculair te worden. Deze feesteditie brengen Gilles De Coster en zijn kandidaten door op de Canarische Eilanden. Wij volgen hen op de voet tijdens hun avontuur in de prachtige regio! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Gilles en zijn vrienden zijn ondertussen veertien dagen on the road. Ze verlieten Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria waar je vorige week hier al meer over kon lezen en trokken het binnenland in. De kandidaten zijn onderweg al onder de indruk van het bijzondere uitzicht en terecht. Het binnenland van Gran Canaria wordt gedomineerd door bossen, valleien, ravijnen, bergen en ruwe natuur.

Tejeda

Voor de eerste opdracht rijden de kandidaten naar Tejeda. Terwijl Manu en Uma vastzitten in een huis in het kleine bergdorpje, proberen de andere drie kandidaten zo snel mogelijk hun locatie te weten te komen. Daarvoor moeten ze de personen die op het plein van het dorp rondhangen observeren. Tejeda ligt in het centrum van Gran Canaria, in het Cumbre-bergmassief op zo'n 1.050 meter hoogte. Het dorp staat bekend om haar witte huisjes en amandelbomen. Vooral wandelaars vinden hun weg naar het dorpje. Ben je in de buurt? Wandel dan zeker naar dé trekpleister van de regio: de Roque Nublo. Dat is een 67 meter hoge monoliet die ontstond door een vulkaanuitbarsting. Van hieruit heb je trouwens een mooi uitzicht over de rest van het eiland. Surf naar tejeda.eu voor meer info.

  • Roque Nublo

Arucas

Voor de tweede opdracht moesten de kandidaten niet ver gaan. Ze speelden de opdracht namelijk in een bananenveld dat het hotel waar ze verbleven omringt. Het prachtige Hacienda del Buen Suceso is gevestigd in een historisch gebouw uit de koloniale tijd. Je overnacht er al vanaf €76 per nacht. Het hotel ligt aan de rand van het stadje Arucas, op 15 km van hoofdstad Las Palmas. Behalve om de bananenteelt staat Arucas ook bekend om haar rumdistilleerderij, Arehucas. Je kunt de fabriek nog steeds bezoeken. Tijdens een rondleiding loop je ook door de gigantische rumkelder, die trouwens de grootste en oudste van Europa is! 

Bungeejumpen

Voor de laatste en spannendste opdracht van de aflevering, gingen de kandidaten bungeejumpen. Dat deden ze vanaf Punta Palomares, op tien minuutjes rijden van de hoofdstad. Tijdens deze activiteit spring je van bijna 30 meter hoogte. De vrije val duurt drie seconden. Zelf je bungeesprong boeken? Het kan via aventuraencanarias.com. Zorg er wel voor dat je je touw op tijd loslaat, zodat je geen elleboogbreuk oploopt!

 

Gran Canaria bezoeken

Plannen om zelf Gran Canaria te bezoeken? Surf dan naar de toeristische website van de Canarische eilanden of naar die van Visit Spain.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord