Thailand kalender 2021

Scroll naar beneden
Toerisme Thailand
  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De winter staat voor de deur en we zitten allemaal in ons kot... Dus laten we even wegdromen in een virtuele reis naar Thailand langs deze inspirerende foto's: van de idyllische stranden in het zuiden tot de prachtige tempels in het noorden, met een stop in de pittoreske hoofdstad of even terugtrekken in een landelijke verborgen parel. Het ‘land van de glimlach’ is nog nooit zo mooi en zo exclusief geweest. Dankzij zijn rijke diversiteit en uitstekende sanitaire controle, belooft Thailand de onmisbare bestemming te worden zodra reizen weer mogelijk is. In dit album staat elke foto voor een maand en is er een plek die je het beste kunt bezoeken in die tijd van het jaar. Een kalender die u aan goede herinneringen doet denken of u helpt bij het plannen van een nieuwe fantastische vakantie.

Januari

Krabi (Zuidwesten) :  De Andamanse Zee is warm en blauw onder de tropische zon. De stranden zijn wit en gastvrij. De kustlijn is ruig met opvallende Karstbergen. Offshore zijn er legendarische eilanden, zoals Phi Phi, Hong en Lanta. Bezoek landinwaarts levendige kleine dorpjes en weelderige bossen met de thermische waterval, Emerald Pond, de prehistorische grot en interessante dieren in het wild.

* Tip: combineer met de provincie Trang, voor meer ongerepte stranden en eilanden.

Februari

Udon Thani (Noordoosten) : De roze waterlelies bloeien in de koude ochtend op een meer dat zich uitstrekt tot zover het oog reikt. Vlakbij ligt de indrukwekkende tempel van Wat Pa Phu Kon verscholen in een bos, en verder weg onthult de archeologische site Ban Chiang, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, een prehistorische cultuur van 5000 jaar geleden.

* Tip: combineer met de provincie Loei voor een heerlijke getaway aan de oever van de Mekong rivier.

Maart

Bangkok (Centrum) : De Thaise hoofdstad is een eeuwigdurend strijdtoneel tussen traditie en moderniteit. De oude wijk staat vol met tempels, paleizen, lokale markten, musea en authentieke gemeenschappen aan de rivier. De nieuwe wijk biedt hoge gebouwen met rooftopbars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ondanks zijn overweldigende drukte is Bangkok een must en heeft het een onmiskenbare charme voor reizigers.

* Tip: combineer met het nabijgelegen Ayutthaya, de voormalige hoofdstad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, met Samut Songkram voor de drijvende markten en met Kanchanaburi voor de brug over de rivier Kwai.

April

Rayong (Oosten) : De warmste maand van Thailand moet worden doorgrebracht aan de zee van de Oostkust. Rayong, op slechts 2 uur rijden van de luchthaven, heeft vele beroemde eilanden, zoals Mu Ko Man, Samet en Talu (zie foto). De meest favoriete activiteiten zijn zwemmen, snorkelen, zonnebaden, lezen of dutten in een hangmat, strandbarbecue met zeevruchten en dan deze activiteiten allemaal nog eens herhalen.

* Tip: combineer met Trat voor meer paradijselijke eilanden en/of met Chantaburi voor een authentieke Thaise culturele onderdompeling.

MEI

Surat Thani (Zuiden) : Deze provincie is vooral bekend vanwege het Khao Sok nationaal park (zie foto). Het is een groot oerbos dat dramatische pieken bedekt en een enorm meer omringt, waarop bezoekers slapen in een drijvend resort. Afgezien van zwemmen en kajakken, is het ook mogelijk om te wandelen naar uitkijkpunten, grotten te verkennen en in het wild te trekken op zoek naar 's werelds grootste bloem die bloeit in mei. Ook wordt het water in de zomer diepblauw en sublimeert het het groen van de jungle, die wordt bewoond door extravagante dieren in het wild.

* Tip: combineer met Phang Nga voor een duik in de Andamanse Zee.

Juni

Chiang Mai (Noorden) : De stad is rijk aan cultuur en erfgoed en heeft meer dan 300 schitterende tempels, aangevuld met kunstgalerijen, lokale restaurants en levendige markten die dag en nacht geopend zijn. Chiang Mai is omgeven door hoge bergen en gematigde bossen, ideaal voor trek- en wandeltochten, om watervallen in de jungle te zien en om de lokale bergstammen te ontmoeten, die deze maand meestal beginnen met het planten van rijst in de rijstvelden en terrassen. De gastronomie in Chiang Mai en omgeving is ook uitzonderlijk.

* Tip: combineer met Chiang Rai en/of Lampang voor een complete Lanna-koninkrijkservaring.

 

juli

Nakhon Ratchasima (Noordoosten) : Op slechts een paar uur rijden van Bangkok, beschermt nationaal park Khao Yai een ondoordringbaar bos dat door Unesco als werelderfgoed is uitgeroepen voor biodiversiteit. Verblijf in een bungalow te midden van het regenwoud dat nieuw leven is ingeblazen door de eerste regenval en maak een trektocht om mysterieuze watervallen en wilde orchideebloemen te zien, of neem deel aan een nachtsafari om wilde dieren te observeren (zoals olifanten!)

* Tip: bezoek Prasat Hin Phimai, een Khmeriaanse zandstenen tempel die er al tien eeuwen lang staat.

Augustus

Samui Island (Zuidoosten) : De Europese zomervakantie valt samen met het beste seizoen voor dit ‘kokoseiland’ met een tiental prachtige stranden aan de Golf van Thailand. Samui is een natuurlijke schoonheid en wordt erkend als een wellnessbestemming, met topresorts en spadiensten. Slechts een uur vliegen van Bangkok.

* Tip: combineer met de Mu Ko Angthong-archipel (zie foto) voor eilandhoppen, met Ko Phagnan-eiland voor nieuwe ontdekkingen, of met Ko Tao-eiland om te duiken.

September

Phatthalung (Zuidoosten) : Deze provincie heeft een enorm moerasland en meren. Zoek een resort aan het water, huur voor zonsopgang een boot op de Pakpra-rivier en bewonder een magische zonsopgang achter de gigantische visnetten. Roei vervolgens naar het Thale Noi-meer om een tapijt van lotusbloemen, kuddes waterbuffels en zeldzame vogels te zien ... Phatthalung is de beste plek voor een retraite en tot dusver het best bewaarde geheim van Thailand.

* Tip: combineer met Nakhon Si Thammarat voor de Phra Mahathat-tempel, authentieke dorpjes en roze dolfijnen in de baai van Khanom.

 

Oktober

Sukhothai (Noorden) : Het einde van de moesson is de beste tijd om terug te gaan naar het noorden, en terug in de tijd te gaan. De oude stad Sukhothai, de eerste hoofdstad van het koninkrijk Siam, tegenwoordig Unesco werelderfgoed, is rijk aan prachtige ruïnes van de eens zo glorieuze paleizen en tempels. De nabijgelegen stad Si Satchanalai heeft ook prachtige overblijfselen van een grote beschaving. Huur een fiets om tussen de ruïnes te kuieren.

* Tip: de luchthaven van Sukhothai is de schattigste luchthaven van het land en heeft een milieuvriendelijk landbouwproject met rondleidingen om te zien hoe ons voedsel wordt gemaakt. Geweldig om met kinderen te bezoeken!

November

Nan (Noorden) : Waarschijnlijk de mooiste stad in het noorden, de thuisbasis van prachtige tempels met delicate muurschilderingen en houten sculpturen. In het district Pua strekken rijstvelden zich uit tot aan de horizon en vertonen golven van groen en goud. Verderop in het land produceert een oude zoutmijn kostbare kruiden voor verfijnde eettafels. In het nationale park Mae Charim genieten buitenliefhebbers van kajakken of bamboe-raften in het witte water van de Wa-rivier.

* Tip: combineer met Phrae voor prachtige monumentale huizen en tempels. En neem de eerste klas nachttrein terug naar Bangkok.

December

Phang Nga & Phuket island (Zuidwesten) : Aan het einde van het jaar is de Andamanse zee in volle glorie. Phuket is een bestemming van wereldklasse met meer dan 15 prachtige stranden, topresorts, geweldige gastronomie, bloeiende oude binnenstad en een bruisend nachtleven. Phang Nga is rustiger met mooie stranden aan de kust en weelderige bossen landinwaarts. Een internationale luchthaven bedient deze twee bestemmingen.

* Tip: combineer vanuit Phuket met de eilanden Yao Yai en Yao Noi en verken de legendarische baai van Phang Nga. Ga vanuit Phang Nga naar de eilandengroep Surin of Similan (zie foto).
 

*** Voor meer informatie, bezoek onze mini-website toerisme-thailand.nl/ of stuur een mailtje naar infosthailande@gmail.com.  Wist je trouwens dat Thailand terug toeristen wil verwelkomen? Hiervoor moet je wel op voorhand je toeristenvisum (Tourist Visa - TR) aanvragen. Lees ook zeker alle voorzorgsmaatregelen goed vooraleer je jouw reis boekt. 

                                                                                                              

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord