Terug naar overzicht

Op zoek naar een plek om te overwinteren? Touroperators bieden lange winterzonvakanties aan

Wil je graag de peperdure elektriciteits- en gasprijzen vermijden? Ben je nog op zoek naar een ideale plek om te overwinteren? Of wat dacht je van een workation (de combinatie van werken op een vakantiebestemming) in zonnigere oorden? Touroperators zetten actief in op de trend van de overwinteringsvakanties.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Het Laatste Nieuws schreef er reeds over en ook de toeristische vakbladen hadden er aandacht voor. Overwinteren in het buitenland is dit jaar door de energiecrisis relatief goedkoper geworden t.o.v. voorgaande jaren. Reisbureaus en touroperators merken een aanzienlijke vraag voor overwinteringsvakanties, zowel bij senioren als werknemers die willen telewerken in een inspirerende en zonnige omgeving. Veel hotels passen nu al een extra korting toe voor een verblijf van minstens 3 weken.

Zo biedt Corendon de komende winter vakanties aan met een langere verblijfsduur aan de Turkse Riviera. In tien accommodaties in de badplaatsen Alanya, Antalya, Kemer en Side zijn vakanties te boeken van 4, 6 en 8 weken. TUI noteert op dit moment al 50% meer lange verblijven dan vorige winter. Daar zijn niet-Europese bestemmingen aan de Middellandse Zee eveneens het interessantst, zoals bv. de Turkse Riviera en Tunesië, al voeren ook hotels aan de Costa Blanca en de Costa del Sol inspanningen om de Belgische wintergast aan te trekken. 

Het brengt ook andere voordelen met zich mee

Behalve het prijskaartje, zijn de temperaturen rond de Middellandse Zee tijdens de wintermaanden nog heel aangenaam met een gemiddelde van 15 graden. De populaire bezienswaardigheden zijn in de winter een stuk rustiger dan in de zomer, terwijl accommodaties met een goed wifi-netwerk dan weer interessant zijn voor workations op een fijne plek onder een winterse zon.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord