Terug naar overzicht

3x logeren bij Belgen in Marokko

Reizen is een van onze favoriete bezigheden. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland en besluiten er te gaan wonen. Wij gingen op zoek naar landgenoten die hun hart verloren in het zuiden en daar een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Riad Dar Sbihi

Waar?
Marrakesh

Wat?
Dar Sbihi is een unieke riad in het hart van de medina van Marrakesh. Overal kom je lokale materialen tegen: deuren en meubels uit houtsnijwerk in ceder, muren met mozaïek en badkamers in tadelakt. Er zijn vijf slaapkamers, twee suites, een minisuite en een douiria met twee minisuites. Je overnacht in een authentieke sfeer met modern comfort. In het bijgebouw ligt een klein overdekt zwembad en op het dakterras geniet je in de ligzetels van het magische panorama.

Wie?
Sybille Audoor bracht haar jeugd door in Aalst. Ze haalde een diploma oosterse filologie, en tijdens een reis in Marokko leerde ze Mohamed Saâd kennen. Na enkele jaren besliste Sybille definitief te verhuizen naar Marrakesh. Ze trouwde met Saâd en bekeerde zich tot de Islam. In 2000 kochten ze samen een eigen riad. Ze openden hun gastenverblijf in 2003 onder de naam Dar Sbihi, het Huis Sbihi. Sinds het plotse overlijden van Saâd in 2019, runt Sybille de B&B alleen.

riaddarsbihi.com

2. Riad O

Waar?
Marrakesh

Wat?
De elf kamers van dit gastenverblijf bieden elk op hun eigen manier gezelligheid en rust. De sfeerlampen laten het interieur nóg meer tot zijn recht komen. In het hart van de riad ligt een stijlvol zwembad waarin je even kunt afkoelen na een dag in de warme stad. Uiteraard kun je je ook laten verwennen in een traditionele hammam of met een ontspannende massage.

Wie?
Caroline Haentjens en Gert Van den Abbeele gingen elk jaar een weekje ontspannen in Marokko. Eerst combineerden ze Agadir met Marrakesh, maar later verloren ze hun hart volledig in Marrakesh. Ze verbleven er elk jaar in een hotel, maar wisten eigenlijk niet wat een riad was. Na wat opzoekwerk besloten ze enkele riads te bezoeken en verloren ze hun hart aan wat nu Riad O is. Zo’n vier jaar geleden verhuisde zoon Manu naar Marrakesh. Niet meteen met de intentie van de B&B over te nemen, maar dat deed hij uiteindelijk wel. Caroline en Gert wonen in België.

riad-o-marrakech.com

3. Riad Jan

Waar?
Marrakesh

Wat?
Dit traditionele Marokkaanse huis met binnentuin ligt in het oude stadsdeel. De binnentuin van Riad Jan heeft slechts drie zijden, in plaats van vier. Dat maakt de woning nog gezelliger! Overal vind je leuke plekjes waar je kunt ontbijten, theedrinken of genieten van de zon. De vier kamers hebben elk een andere kleur. Twee van de kamers hebben blauwe tinten, de andere twee kamers zijn rood en geel. Elke kamer heeft een eigen badkamer, een dubbel bed of twee enkele bedden, en een van de kamers heeft ook een zetel die als slaapbank gebruikt kan worden.

Wie?
Acht jaar lang ruilde Jan Cremers tijdens de winter het zuiden van Frankrijk in voor het eeuwig warme Agadir. Het liefst van al wilde hij het hele jaar door in Marokko blijven. Hij kocht een huis in Marrakesh, dat hij nu uitbaat als gastenverblijf. Ondertussen is Jan helemaal ingeburgerd in Marokko. Zijn dagelijks kopje koffie op het terras wisselt hij graag af met een tocht in de Atlas.

riadjan.webnode.be

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord