Terug naar overzicht

5 leuke roadtrip-bestemmingen om met een camper te bezoeken

Nog op zoek naar een korte vakantie tussendoor? Deze vijf roadtrip-bestemmingen liggen om de hoek. Inladen en vertrekken maar!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

1. Langs de Nederlandse kust

Nederland telt maar liefst 523 km aan kust. Daardoor hebben onze noorderburen meer plek en is het er dus niet zo volgebouwd en druk als aan onze kust. Op sommige plekken heb je de brede stranden die overgaan in wilde duinen helemaal voor jezelf. Je roadtrip beginnen doe je in Zeeland, waar je zowat iedere watersport kunt beoefenen. Om nadien langs Den Haag en Leiden te rijden, twee steden die onze redactie je persoonlijk kan aanraden. Wie voldoende tijd heeft kan een overzetboot nemen vanuit Den Helder, om zo ook de Waddeneilanden te verkennen. Hier is het op ieder moment van het jaar rustig genieten, vooral vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen. Ten slotte passeer je de provincies Friesland en Groningen, beide met hun eigen gezellige hoofdstad.

2. Naar het grootste binnenmeer van Europa

De kans is groot dat je van de Bodensee nog nooit gehoord hebt. Het meer in het Zuiden van Duitsland (op de grens met Zwitserland en Oostenrijk) is nochtans het grootste binnenmeer van ons continent. Om tot bij de Bodensee te geraken, moet je door het Zwarte Woud rijden. Buiten ongerepte natuur, hoge bergen en mooie watervallen, liggen hier ook enkele schattige Duitse dorpjes met typische vakmanshuizen. En in het noorden van het Zwarte Woud vind je een uniek wandelpad tussen de boomtoppen, mét een hangbrug, een must visit! Eens bij de Bodensee zijn Konstanz en Friedrichshafen de twee grootste steden. Overal langs het meer vind je leuke campings en camperplaatsen waar je kunt overnachten. Probeer het hoogseizoen hier wel te vermijden, want dan kan het best druk worden.

3. Via de Vogezen

Vlakbij het Zwarte Woud, aan de andere kant van de grens, liggen de Vogezen. De hoogste berg van deze bergketen is de Grand Ballon, die zo’n 1.424 meter hoog is. De Vogezen zijn vooral geliefd bij hikers die geen schrik hebben van stevige hellingen. Via de Route de Crêtes doorkruis je de Vogezen en rijd je tijdens een tocht van zo’n 73 km langs de mooiste plekken van de regio, de ideale roadtriproute dus! Een andere aanrader is de Route van de Elzaswijnen. De route van 170 km voert je mee langs pittoreske dorpjes en de beste wijngebieden. Bij verschillende wijnboeren in de Vogezen kun je zelf ontdekken hoe ze hun wijnen maken, om ze nadien ook te proeven. Santé!

4. Op Kastelenjacht

Ook voor deze roadtrip blijven we nog even in Frankrijk. De Loirestreek ligt ten zuidwesten van Parijs en staat bekend om zijn lekkere wijnen en prachtige kastelen. Nergens anders ter wereld vind je zoveel kastelen (meer dan honderd) dichtbij elkaar. Daarom kreeg de Loirestreek een mooi plekje op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het grootste en bekendste is het kasteel van Chambord. Dat telt maar liefst 440 kamers en heeft meer dan 1.000 ramen! Ook andere kastelen uit de streek, zoals Château de Chenonceau en Château d’Amboise, zijn zeker een bezoekje waard. Tijdens een roadtrip van enkele dagen kun je de mooiste kastelen bezoeken en slapen op rustige plekken in het glooiende landschap.

5. Recht door Klein Zwitserland

Last but not least: een roadtrip door ons kleinste buurlandje! Luxemburg mag dan wel geen kust hebben, de mooie dorpen, grote kastelen en prachtige natuur maken veel goed. Om dagen te wandelen langs smalle, onverharde paadjes moet je in het Mullerthal zijn. De groene regio krijgt ook wel de bijnaam ‘Klein Zwitserland’, door de mooie uitzichten. Op sommige plekken wandel je er door smalle rotsspleten of langs het water. Vanuit het Mullerthal kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan het indrukwekkende Kasteel van Vianden. Of rijd naar het sprookjesachtige dorp Esch-sur-Sûre, opties genoeg!

Wil je zelf op roadtrip vertrekken, maar weet je niet hoe? Via camptoo.be vind je snel en gemakkelijk een camper in jouw buurt. De Goodbye-redactie ging zelf op stap met een camper van Camptoo, het resultaat daarvan lees je in ons volgende printnummer dat in juni in de winkels ligt.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord