In het spoor van De Mol: eilandhoppen langs de Canarische Eilanden

Scroll naar beneden

Acht weken lang trokken we samen met De Mol langs de indrukwekkende Canarische Eilanden. We reisden langs bekende en minder bekende plaatsen die stuk voor stuk prachtige beelden opleverden. De reis van De Mol begon op Lanzarote, maakte een tussenstop in Gran Canaria en eindigde op het kleinere La Gomera.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Benieuwd naar de reis die ze maakten? We vatten het nog even voor jullie samen. Volg gerust mee op de kaart:

 

Net zoals vorig jaar overlopen we in dit artikel graag een laatste keer de weg die de mol aflegde. We begonnen het tiende seizoen van De Mol op het zonnige Lanzarote. Hier werden we meteen verrast door een blij weerzien met ex-kandidaat Jens, al was zijn deelname ook deze keer spijtig genoeg van korte duur. Lanzarote is het meest oostelijk gelegen Canarische Eiland. Omwille van het zachte klimaat kun je het eiland het hele jaar door bezoeken. De eerste proeven van dit seizoen speelden zich af in de Jardín de Cactus en de badplaats Puerto del Carmen.

Ook tijdens de tweede en derde aflevering bleven Gilles De Coster en zijn vrienden op Lanzarote. Daar speelden ze tussen de kraters van wijnregio La Geria en op het strand Playa del Papagayo. Het waren vooral de onderwaterkunstwerken die spectaculaire beelden opleverden. Museo Atlántico is het project van kunstenaar Jason deCaires Taylor en opende in 2017. In totaal bedekken meer dan 300 levensgrote standbeelden de bodem van de oceaan. 

Voor de vierde aflevering trok de groep naar het eiland Gran Canaria. Wie Gran Canaria zegt, denkt automatisch aan zon, zee, strand en massa's toeristen. Nochtans bewijzen de kandidaten meteen dat er meer te zien is op het Canarische eiland. Gran Canaria heeft een ronde vorm, met een diameter van 50 kilometer. De hoofdstad van het eiland is Las Palmas, de dichtstbevolkte stad van de Canarische eilanden en een van de drukste van Spanje. De kandidaten namen het er tijdens een spannende fietswedstrijd op tegen profwielrenner Thomas De Gendt. Het was tevens de aflevering waarin Philippe uit het programma stapte en er een nieuwe mol werd gekozen. Gelukkig logeerden ze toen in het prachtige Hotel Cortijo San Ignacio, dat knap gerenoveerd werd en toch nog steeds beschikt over enkele typische elementen, zoals gezellige balkons, gallerijen met grote ramen en houten plafonds. 

De nieuwe mol mocht zijn beste trucs meteen bovenhalen in Aqualand Maspalomas waar ook de familie van de kandidaten meespeelden. Ook in Hangar 37 ging het er stevig aan toe tijdens een potje airsoft. Over deze twee activiteiten op Gran Canaria lees je hier meer.

En ook aflevering zes ging door op Gran Canaria, meer bepaald in de stadjes Tejeda en Arucas. Terwijl Manu en Uma vastzaten in een huis in het kleine bergdorpje, probeerden de andere drie kandidaten zo snel mogelijk hun locatie te weten te komen. Daarvoor moesten ze de personen die op het plein van het dorp rondhingen observeren. Tejeda ligt in het centrum van Gran Canaria, in het Cumbre-bergmassief op zo'n 1.050 meter hoogte. Het dorp staat bekend om haar witte huisjes en amandelbomen. Het stadje Arucas staat dan weer bekend om de bananenteelt en haar rumdistilleerderij, Arehucas. 

De reis van de mol eindigde op het prachtige eiland La Gomera. Het binnenland is bezaaid met diepe kloven en steile hellingen. Omdat het eiland moeilijker te bereiken is dan de andere Canarische Eilanden, is het er minder toeristisch en dus een pak rustiger. Nochtans is La Gomera, vooral omwille van de prachtige natuur, zeker een bezoekje waard. Naast prachtige natuur heeft het eiland ook een zeer rijke cultuur. Daar lees je hier meer over. Na acht weken De Mol weten wij in elk geval waar we deze zomervakantie naartoe trekken! 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord