Terug naar overzicht

Dit waren de meest gelezen artikels van 2022

Iedere dag proberen we jullie inspirerende reisverhalen en -tips te leveren via onze reisblog. Sommige artikels scoren daarbij opvallend beter dan anderen. Voor ons zijn die resultaten steeds interessant en soms ook verrassend. Graag lijsten we de meest gelezen artikels van 2022 op goodbye.be voor jullie op.

  • Yannick Melsen
    TekstYannick Melsen

1. De acht mooiste plekken in Normandië

Op nummer één staat een dichtbij-bestemming die ik in coronajaar 2021 nog met de camper bezocht: Normandië. Waarschijnlijk omdat de natuur er zo stoer en het eten er zo goed is. De regio herbergt een middeleeuws karakter vol gezellige stadjes en dorpjes, telt heel wat natuurschoon en pakt uit met een innemende geschiedenis. In het artikel geven we je alvast een voorsmaakje van acht must-sees in de regio.

2. 11x shoppen in België

Wat te doen op een vrije dag? Ergens lekker gaan winkelen in een bekende, of net onbekende Belgische stad. Op de tweede plaats vinden we een lijstje met de best shopadresjes in België. De benoemde winkelstraten lopen niet weg en het artikel blijft nog steeds even relevant als toen het neergepend werd door onze redactrice Nona.

3. 6x glamping in België

Dat jullie graag willen gaan kamperen, dat wordt duidelijk als je het derde meest gelezen artikel erbij neemt. Toch mag het verblijf in de natuur iets glamoureuzer verlopen dan dat je bv. op een festivalcamping zou verwachten. Zo ook voor freelance-journaliste Sophie Matthys. Ze zocht safaritenten, boomhutten, woonwagens, paalwoningen uit om in te logeren. En vond die locaties verrassend dichtbij. Je leest het hier.

4. Handig! Een overzicht van (bijna) alle vlonderpaden in België

Speciaal door redactrice Nona voor jullie samengesteld: een interactieve Google Map met daarop de locatie van (bijna) alle vlonderpaden in België. Een vlonderpad is een echte meerwaarde tijdens een wandeling en met de handige kaart weet je snel waar je die moet vinden.

5. 12 verrassende steden voor je volgende citytrip

Zin in een citytrip, maar geen idee waarnaartoe? Dat kennen we! Op de Goodbye-redactie treden we zelf ook al eens graag van het gebaande pad. We slaan een citytrip naar Berlijn, Parijs, New York of Stockholm zeker niet af, maar ontdekken ook graag enkele underdogs. Redactrice Sien lijstte enkele ideetjes voor jullie op.

Een alternatief artikel scoorde trouwens ook zeer goed. Daarin focussen we specifiek op trendy citytrips binnen Europa.

6. 10x wandelen langs het water in eigen land

Het wordt stilaan duidelijk dat binnenlandse lijsten sterk scoorden in 2022. Voor dit stukje ‘desk reporting’ ging Nona denkbeelding wandelen langs de mooiste vijvers, meren en rivieren van België. Wandelen langs water heeft immers altijd iets magisch, maar vergeet je waterdichte schoenen niet!

7. 10 tips om de Vlaamse Ardennen te ontdekken

Vlaanderen is meestal zo vlak als maar zijn kan, al trekt het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen menig fiets- en wandelliefhebber aan. Ook voor lekkere Vlaamse kost en interessante musea ben je in het arrondissement Oudenaarde welkom. Wist je trouwens dat de regio kans maakt om in 2023 erkend te worden als Vlaams Landschapspark? Je leest het volledige artikel hier.

8. 19 prachtige (botanische) tuinen in eigen land om deze lente te ontdekken

De lente. De periode bij uitstek om te genieten van de bloei van planten, bomen en bloemen. Sien zocht en vond een twintigtal tuinen in België waar je je aan de bloesems en kleurrijke plantensoorten kan vergapen. Met dit overzicht kan je jouw volgende binnenlandse uitstapjes alvast beginnen plannen.

9. 5x logeren bij Belgen in Portugal en SPANJE

In ons zomernummer brachten we een reeks over logeren bij Belgen in het buitenland. Sommige Belgen vonden er hun  tweede thuis, besloten er te gaan wonen en openden een eigen gastenverblijf. De accommodaties in Portugal en Spanje bleken de meeste lezers te kunnen bekoren.

10. Amalfi. Van extreem betaalbaar naar ultra-exclusief

Het laatste artikel brengt ons naar de befaamde Italiaanse Amalfi-kust. Freelance-schrijfster Debbie Pappyn en -fotograaf David De Vleeschauwer volgden de 70 kilometer lange kustlijn van de Tyrreense zee en kwamen terug met een verrukkelijk artikel dat je alvast doet wegdromen naar de zomer.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord