Terug naar overzicht

Leve België! Onze favoriete t(r)ips in eigen land

21 juli! Dan vieren we België en alles wat ons land te bieden heeft. Ook op toeristisch vlak mogen we best fier zijn. Wij zetten hieronder vandaag maar al te graag de hoogtepunten van ons land in de verf. 

*klik door op de onderstreepte bestemmingen voor een uitgebreid artikel

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Citytrippen

Buitenlanders komen vooral naar België om onze bekende kunststeden te bezoeken, denk aan AntwerpenBrugge, Gent, Leuven en Mechelen. Zelf zoeken wij het graag in de iets minder bekende steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cityripje in KnokkeAalstTurnhoutTongerenDiestLierRoeselareOudenaarde of Geraardsbergen? Stuk voor stuk hebben deze kleinere steden heel wat te bieden, maar wachten ze nog om ontdekt te worden. Wij gingen voor jou alvast op ontdekking en tippen de leukste adresjes.

Vind jij duurzaamheid net zo belangrijk als ons? Dan geven we je in dit lijstje heel graag veertien ideetjes om duurzaam te citytrippen in eigen land. En voor wie nog snel wat solden wil doen: in dit artikel tippen we de 11 beste shopadresjes.

Natuur

Oké, hele hoge bergen hebben we niet en ook geen canyons of enorme watervallen. Maar wie het kleine niet eert ... Fan van water? Dan is de wandeling langs de Ninglinspo een aanrader. Nog tien andere wandelingen die je langs water brengen vind je hier. Andere fans die houden van water, zijn vogels. Op deze 5 plekken in Vlaanderen kun je ze 't best spotten. Houd je je voeten toch liever droog, dan maakten we speciaal voor jou een overzichtelijk kaartje met (bijna) alle vlonderpaden in ons land. En ook in deze 19 botanische tuinen kun je in alle rust en stilte genieten van de prachtige fauna en flora.

Cultuur & avontuur

Kust- en cultuurliefhebbers moeten niet ver gaan. België is namelijk bezaaid met historische sites, leuke musea en knappe kunstwerken. Wist je bijvoorbeeld dat België maar liefst 63 Unesco-sites telt? In dit handige kaartje ontdek je ze allemaal. In Brussel zijn enkele huizen van architect Victor Horta beschermd. Benieuwd naar deze en andere knappe locaties in onze hoofdstad, wij lijstten 8 architecturale parels in Brussel voor je op.

Wie tijdens deze warme dagen liever de koelte opzoekt, kan terecht in deze kunstplekken in Antwerpen, in deze 6 verrassende musea of in de 7 mooiste boekenwinkels. Ook in 5 mooiste kastelen in Vlaanderen is het lekker fris.

Mag het iets actiever zijn? Dan kun je binnenkort misschien een van deze 5 sceelerroutes uittesten. Of maak een stevige wandeling langs de 7 mooiste streetartlocaties in eigen land.

Met kinderen

Met kinderen op vakantie gaan vraagt wat meer geduld en planning. Nog op zoek naar inspiratie? Wij planden de perfecte citytrip naar Hasselt voor het hele gezin. Ook Mechelen is een ideale stad om met kinderen te ontdekken. Probeer deze drie kindvriendelijk wandelen bij de Maneblussers maar eens. 

Stoom afblazen lukt het best in deze 5 speelbossen. Kindvriendelijke slaapplekken die de redactie al kon uittesten zijn Roompot Eksel en het natuurhuisje in Ruddervoorde.

Gastronomie

Wat eten we op de nationale feestdag? Frieten natuurlijk! De beste plekken om dat te doen, of andere locaties die helemaal gewijd zijn aan onze nationaal gerecht lees je in dit artikel. Maar we zijn er zeker van dat je als fervente reiziger ook graag eens exotisch dingen proeft. Dit zijn de leukste adresjes om je eigen culinaire wereldreis uit te stippelen. Nog meer inspiratie nodig? Dan tippen we nog graag de 7 leukste foodhallen en 7 gezelligste terrasjes in eigen land. En wie dierlijke voedingsmiddelen liever mijdt, kan terecht op een van deze 14 vegan adressen. Smakelijk!

Logeren

Voor wie graag wat langer wegblijft zijn er tal van leuke opties in ons kleine Belgenlandje. Ooit al op een boot geslapen bijvoorbeeld? 5 botels in eigen land vind je hier. Een beetje anders, maar ook op het water is het varend vlot midden op een van de Limburgse Maasplassen. Daar een nachtje verblijven is een grote aanrader! Liever met beide voetjes op de grond? Deze 6x glampings combineren avontuurlijk kamperen met een klein beetje luxe. Dat concept vind je trouwens ook bij Glamping Greenfields in Durbuy. 

Voor wie toch liever wat comfort op vakantie wenst, kan terecht in een van deze vakantiehuizen met eigen spa, in het chique hotel Les Sorbiers, in vakantiehuis Damme, in het kasteel Ten Torre in Oedelem of in het schattige omgebouwde station in Bioul. 

Wallonië ontdekken

Nog op zoek naar originele tips in 't zuiden van ons land? Wij maakten een mooi overzicht met vijf tips per Waalse provincie: Henegouwen, Waals-Brabant, Namen, Luik en Luxemburg. 15 unieke logeeradresjes vind je hier. Vive la Belgique!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord